-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

9 alimente care trec drept sănătoase, deşi de fapt nu sunt!


Publicitate

În ziua de azi, este aproape imposibil să mănânci 100% sănătos, dar de obicei căutăm să ne asigurăm că produsele cumpărate sunt benefice pentru organism. Problema este că multe dintre alimentele pe care le considerăm sănătoase nu sunt chiar cea mai bună alegere!

Astăzi îţi vom prezenta principalele produse care trec drept „sănătoase”, deşi în realitate nu sunt!

de ce sa nu faci abuz de branza

Chipsurile de banane

Au avantajul că furnizează cam tot ce conţine o banană proaspătă: fibre alimentare, fier, potasiu şi magneziu. Marele dezavantaj este însă acela că producătorii adaugă la ele potenţiatori de aromă şi mult zahăr, iar uneori le mai şi prăjesc în baie de ulei.

Le poţi înlocui cu: chipsuri de banane coapte în casă sau uscate natural la aer.

Pâinea prăjită sau toast-ul

Există numeroase sortimente de toast, dar majoritatea conţin uleiuri vegetale nu tocmai sănătoase.

O poţi înlocui cu: produse similare, dar care să fie preparate din făină integrală şi care să nu conţină drojdie, amidon modificat, conservanţi, sau coloranţi.

Alimentele fără gluten

Glutenul este o proteină conţinută de cereale, şi este practic substanţa care permite amestecarea făinei cu apă. Glutenul nu este periculos decât pentru persoanele cu intoleranţă, categorie din care face parte doar 1% din populaţia Globului. Persoanelor fără sensibilitate la gluten nu li se recomandă să ocolească glutenul fără să consulte sfatul unui medic. Produsele fără conţinut de gluten au foarte mulţi aditivi rafinaţi neprielnici pentru organism.

Le poţi înlocui cu: pâine obişnuită. Nu e bine să mănânci pâine multă, dar nici nu trebuie să te fereşti complet de ea.

Fructele deshidratate şi confiate

Fructele deshidratate sunt sănătoase în sine, dar pentru a le proteja de mucegăire şi pentru a nu-şi pierde culoarea, sunt tratate cu fungicide şi dioxid de sulf. Cât despre fructele confiate, toate beneficiile le sunt anulate de cantităţile foarte mari de zahăr adăugat.

Le poţi înlocui cu: fructe deshidratate în casă — nu-i foarte dificil să le prepari singur, iar variantele de casă sunt mult mai sănătoase.

Brânza procesată

Pe lângă faptul că brânza procesată conţine numeroşi aditivi, la aceştia se mai adaugă şi o cantitate uriaşă de sodiu. De exemplu, un sandviş cu 3 felii de brânză procesată acoperă două treimi din DZR de sodiu.
O poţi înlocui cu: diverse alte tipuri de brânză proaspătă sau caş.

Fructele şi legumele la conservă

Producătorii adaugă la conservele de legume sos de barbecue, oţet, şi multe alte ingrediente care nu sunt tocmai sănătoase. Potrivit experţilor în nutriţie, o conservă de fasole poate conţine în jur de 3 linguri de zahăr.

Le poţi înlocui cu: legume şi fructe proaspete nesărate/ neîndulcite, sau conserve făcute în casă.

Legumele cu conţinut de amidon

Porumbul, perele, cartofii, dovlecii şi ignamele conţin mai puţine fibre, vitamine şi minerale decât alte legume şi fructe, iar valoarea lor calorică este mai mare. Asta nu înseamnă să le ocoleşti de tot, ci doar să le consumi cu moderaţie, mai ales atunci când ţii regim.

Le poţi înlocui cu: legume non-amidonoase, în special verzi, fie proaspete, fie gătite.

Iaurturile cu fructe

Iaurturile din comerţ conţin mult zahăr şi puţine proteine. Nu sunt deloc sănătoase!

Le poţi înlocui cu: iaurturi cu conţinut scăzut de zahăr (sub 10 g pe porţie) şi ridicat de proteine (aprox. 6 g pe porţie). Poţi alege, de exemplu, iaurt grecesc, la care poţi adăuga singur fructele preferate.

Cerealele instant

Toată lumea ştie că cerealele de ovăz sunt sănătoase, dar puţini cunosc faptul că fulgii care necesită doar 2-3 minute de fierbere nu sunt chiar benefici. Cu cât fulgii de ovăz sunt mai mărunţi, cu atât au un indice glicemic mai ridicat şi sunt mai procesaţi. Şi, desigur, cerealele instant care conţin aditivi şi îndulcitori sunt şi mai rele.

Le poţi înlocui cu: Fulgi de ovăz grosieri. Se fierb mai greu, dar oferă într-adevăr toate beneficiile cerealelor cu adevărat hrănitoare.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKl7xySuhfsHG-SqVoQeOyx00tJ5EKmON3x-2kRI2SWRexiZYSFJ-_OTvKKmR8EnTbAxxyK-NYMIvrrrUF_WwBrMzwh3_jUYvhivpSdVmcSVaD-NRKdCCd67R7LZLheim5fPFn1mIMIw/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog