-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Stop, ciuperci otrăvitoare, stai departe de ele!


Publicitate

Există mii de specii de ciuperci, însă dintre acestea, 250 sunt otrăvitoare. Azi vorbim tocmai despre aceste ciuperci, extrem de periculoase pentru sănătatea ta, putând uneori să fie chiar fatale.

Tipuri de ciuperci otrăvitoare

1. Agar

lista cu ciupercile otravitoare

Toate ciupercile din această familie au o coloristică lineară roz, maron sau neagră. Pălăria este de culoare brună, lipicioasă pe timp umed și are un miros neplăcut de chimicale sau iod.

2. Boletus


Ciupercile din această familie sunt ușor de identificat deoarece conțin pori spongioși. Dacă ciupercile au pori albi, crem sau galbeni, iar pălăria nu conține culoarea roșie, atunci le poți consuma.

3. Lactarius


Toate aceste ciuperci supurează o substanță lipicioasă la atingere. Stai departe de aceste ciuperci!

4. Vinețica unsuroasă


În această familie intră mai multe tipuri de ciuperci, unele sunt otrăvitoare, iar altele extrem de delicioase. Identificarea lor este destul de greoaie. Dacă ciupercile sunt otrăvitoare. Atunci gustul este unul iute, asemeni ardeiului. Gustul ciupercilor sănătoase este dulceag.

5. Ciuperca braziliana


Aceste ciuperci sunt adesea confundate cu cele sănătoase, însă ciupercile braziliene conțin o substanță toxică, numită muscarină. Odată consumată, aceasta duce la apariția simptomelor precum greață, vomă, amețeală sau indigestii. Dacă te-ai otrăvit cu o astfel de ciupercă, mergi imediat la spital!

6. Amanita sau buretele muștelor


Acest tip de ciuperci are terminații și pori de culoare albă. Doar câteva dintre ciupercile din această familie pot fi consumate! Dacă nu le poți recunoaște, nu le consuma!

7. Ciupercile mici maronii


Toate ciupercile din această familie sunt asemănătoare, fiind ușor de identificat. Aproape toate conțin amatoxine, extrem de otrăvitoare, așa că este mai bine să stai cât mai departe de ele, deoarece pot fi fatale.

8. Fals Morel


Această familie include mai multe specii, fiind adesea confundate cu morelele sănătoase. Majoritatea morelelor false conțin substanțe toxice, care duc la apariția simptomelor precum greață, vomă, amețeală sau pot cauza chiar moartea. Nu te apropia de aceste ciuperci.

Reguli de identificare a ciupercilor
  • Nu te atinge de ciupercile cu terminații, bulbi sau pălării albe, deoarece majoritatea fac parte din familia amanitelor.
  • Nu consuma ciuperci cu pălărie sau cotor roșu.
  • Nu întotdeauna un ghid pentru ciuperci asigură siguranța consumului unei ciuperci.
  • Nu consuma ciuperci dacă nu ești sigur 100% că sunt sănătoase.
  • Efecte și tratament

Nu vreau să te speri, însă intoxicarea cu ciuperci otrăvitoare poate duce inclusiv la un transplant de ficat sau la moarte.

În intervalul de 20 de minute, până la 4 ore de la consum, dacă ciupercile au fost otrăvitoare, te poți confrunta cu simptome precum greață, vomă, crampe, diaree sau febră. În cazuri extreme, se poate ajunge chiar la deces.

Nu există un tratament general, cel mai bine este să mergi direct la spital!

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKl7xySuhfsHG-SqVoQeOyx00tJ5EKmON3x-2kRI2SWRexiZYSFJ-_OTvKKmR8EnTbAxxyK-NYMIvrrrUF_WwBrMzwh3_jUYvhivpSdVmcSVaD-NRKdCCd67R7LZLheim5fPFn1mIMIw/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog