-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Somnul nocturn şi odihna de pe timpul zilei au o influenţă puternică asupra stării de sănătate


Publicitate


Somnul nocturn şi odihna de pe timpul zilei au o influenţă puternică asupra stării de sănătate, iar medicii sfătuiesc respectarea minimului de ore de somn pe timpul nopţii.

cate ore trebuie sa dorm noaptea

Fundaţia Americană pentru Sănătatea Somnului a revizuit de curând numărul minim de ore de somn recomandate în funcţie de vârstă. Somnul insuficient este corelat cu numeroase probleme de sănătate, primele simptome ale extenuării fiind lipsa de concentrare, lentoarea în gândire, greaţa, problemele stomacale şi pierderea poftei de mâncare.

Mulţi oameni suferă de tulburări de somn, care, potrivit cercetătorilor, se datorează în mare parte stresului cotidian şi folosirii excesive a dispozitivelor electronice. Ca urmare, corpul secretă o cantitate mai mare de cortizol, în timp ce secreţia de melatonină – un hormon al somnului – scade.

Persoanele care dorm sub 7 ore pe noapte sunt mai predispuse la îngrăşare şi probleme de diabet, în timp ce somnul mai scurt de 5 ore afectează grav sănătatea inimii. Acestea sunt doar o parte din motivele pentru care trebuie să ai grijă să dormi suficient.

Noile directive asupra orelor de somn nocturn

Charles Czeisler, profesor la Universitatea Harvard, împreună cu o echipă de experţi, a întreprins o analiză cazuistică ce a inclus un corp vast de studii efectuate între anii 2004 şi 2014, cu scopul de a stabili cât mai exact durata minimă a somnului nocturn pentru o sănătate optimă.

Iată durata somnului recomandată de noile directive pe criterii de vârstă:

• Nou-născuţi (0-3 luni): 14 până la 17 ore.

• Bebeluşi (4-11 luni): 12 până la 15 ore.

• Copii mici (1-2 ani): 11 până la 14 ore.

• Preşcolari (3-5 ani): 10 până la 13 ore.

• Şcolari (6-13 ani): 9 până la 11 ore.

• Adolescenţi (14-17 ani): 8 până la 10 ore.

• Tineri (18-25 ani): 7 până la 9 ore.

• Adulţi (26-64 ani): 7 până la 9 ore.

• Vârstnici (peste 65 ani): 7 până la 8 ore.

Trebuie luat în calcul faptul că aceste directive pot varia uşor în funcţie de nevoile fiziologice individuale propriu-zise. Important de reţinut este, însă, că dormitul sub minimul de ore recomandate pe perioade îndelungate pune grav în pericol sănătatea întregului organism!

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog