-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Mărțișorul, cadoul nostru tradițional.


Publicitate

Uite că încet, încet a plecat și luna februarie... a venit primăvara! Da, azi este prima zi de primăvară, ce aer curat trebuie să aibă și cât ne-a lipsit...

Noi, românii, sărbătorim venirea primăverii într-un mod unic, oferim mărțișoare celor din jurul nostru, așa cum primăvara ne oferă fiecăruia dintre noi câte un mărțișor prin sosirea ei.

ghiocei 1 martie martisor

În vechime, pe data de 1 martie, mărţisorul se dăruia, înainte ca soarele să răsară, copiilor şi tinerilor – fie că erau ei băieți ori fete. Şnurul de mărţişor, este alcătuit din două fire răsucite, în nuanțele alb și roșu, reprezentând uniunea a două extreme: vară-iarnă, căldură-frig, fertilitate-sterilitate, lumină-întuneric. Şnurul trebuie purtat ori la mână, ori purtat în piept. El se poartă de la 1 martie, până când primăvara își intră în drepturi: se aude cucul cântând, înfloresc cireşii, vin berzele sau rândunelele. Atunci, mărţişorul fie se leagă de un trandafir sau de un pom înflorit, ca să ne aducă noroc, fie este aruncat în direcţia de unde vin păsările călătoare, rostindu-se: „Ia-mi negretele şi dă-mi albetele”.

Din păcate, în zilele noastre, tot mai multe persoane caută să ofere mărțișoare cât mai scumpe, uitând de adevăratul simbol al primăverii, o simplă împletitură a două ațe simple, cu puteri magice!

Cu drag,
Alexandra Ungureanu


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKl7xySuhfsHG-SqVoQeOyx00tJ5EKmON3x-2kRI2SWRexiZYSFJ-_OTvKKmR8EnTbAxxyK-NYMIvrrrUF_WwBrMzwh3_jUYvhivpSdVmcSVaD-NRKdCCd67R7LZLheim5fPFn1mIMIw/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog