-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cum poţi transplanta şi prinde în ghiveci puieţii de orhidee!


Publicitate


Orhideea se numără printre cele mai aspectuoase, suave şi îndrăgite flori de interior. Deşi pare fragilă, este de fapt destul de rezistentă, şi poate fi înmulţită relativ uşor şi în condiţii de apartament. În continuare îţi vom prezenta un mod grozav de a înmulţi orhideele acasă!

cum sa replantam orhideele

Separarea puieţilor

Indiferent de nivelul tău de experienţă în grădinărit şi înmulţirea plantelor, cea mai sigură şi mai facilă metodă de a transplanta orhideele este prin puieţi, care pot fi consideraţi un fel de orhidee în miniatură. La acest pas, cel mai important aspect îl reprezintă alegerea puieţilor cât mai sănătoşi şi cât mai dezvoltaţi, ideal cu o vârstă de peste 6 luni. De asemenea, e bine ca puietul să aibă câteva frunze.

În condiţii de interior, specia Phalaenopsis produce unul sau mai mulţi puieţi de-a lungul tulpinii cu flori, cel mai adesea odată cu maturarea florilor plantei. Puietul, sau plantula, nu are rădăcini, dar acestea încolţesc şi cresc la scurt timp după sădirea în ghiveci. Cel mai indicat este să plantezi fiecare puiet separat de planta mamă. Înainte să separi plantula de orhideea mamă, pregăteşte masa de lucru şi instrumentele necesare.

Instrumentar:

- pământ proaspăt de granulaţie fină

- muşchi Sphagnum

- ghiveci nou din material plastic cu diametrul între 8-10 cm.

- mănuşi de cauciuc

- un cuţit sau un cutter bine ascuţit pentru o tăiere cât mai curată a puiului de pe planta mamă

- alcool etilic; e bine să dezinfectezi cuţitul în alcool etilic înaintea operaţiunii de tăiere pentru a feri de infecţii atât orhideea mamă, cât şi puietul proaspăt recoltat.

- cărbune activ mărunţit, sau, ca alternativă, praf de scorţişoară.

Paşii de urmat:

- Taie puiul de pe planta mamă împreună cu o porţiune de tulpină cu flori (aproximativ 1 cm). Aceeaşi metodă trebuie aplicată şi pentru puii răsăriţi în dreptul bazei tulpinii orhideei mamă.

- După operaţiunea de secţionare, lasă tăieturile să respire timp de 30 de minute. După uscare, presară peste ele pulbere de cărbune activat sau praf de scorţişoară.

Asta e tot! Procesul nu este foarte complicat, cel mai important fiind programarea corectă a operaţiunii. Mult succes!

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKl7xySuhfsHG-SqVoQeOyx00tJ5EKmON3x-2kRI2SWRexiZYSFJ-_OTvKKmR8EnTbAxxyK-NYMIvrrrUF_WwBrMzwh3_jUYvhivpSdVmcSVaD-NRKdCCd67R7LZLheim5fPFn1mIMIw/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog