Publicitate
Îmbătrânirea este inevitabilă, şi determină numeroase modificări atât la interior cât şi la exterior. Organele de văz sunt printre cele mai afectate de îmbătrânire.
Vestea bună este că avem la îndemână o varietate largă de alimente naturale care ne pot ajuta să încetinim acest proces şi să îi diminuăm efectele negative. Astăzi îţi vom prezenta 12 alimente care cresc acuitatea vizuală şi previn bolile oculare.
Abilitatea de a distinge obiectele la apropiere şi la distanţă este influenţată de lungimea şi de forma globilor oculari, dar şi de grosimea cristalinului. În plus, vederea mai este afectată de celulele fotosensibile ale retinei.
Iată ce informează BBC:
„Luteina şi zeaxantina sunt conţinute mai ales de legumele verzi precum varza şi spanacul, dar şi de ardeiul gras, porumb şi şofran. Mezo-zeaxantina nu este conţinută în general de plante – se speculează că ar fi sintetizată de organismul uman din luteină. Consumaţi cu regularitate, aceşti pigmenţi sprijină vederea şi menţin sănătatea maculei.”
Aşadar, consumul de luteină şi zeaxantină este foarte important pentru sănătatea văzului.
Mosley afirmă următoarele:
„Rezultatele analizelor mele au fost atât fascinante cât şi îngrijorătoare. Mi s-a confirmat că am o capacitate foarte slabă de detecţie a nuanţelor de galben şi de albastru, fenomen pe care prof. John Barbur l-a pus pe seama bolii prediabetice pe care am avut-o cu mulţi ani în urmă. Vederea nocturnă şi percepţia detaliilor erau de asemenea foarte slabe comparativ cu persoanele tinere, dar relativ normale pentru vârsta mea. Echipa Trust Me m-a trecut apoi pe o cură de 90 de zile cu suplimente care mi s-a spus că urmau să fie de ajutor.”
După 3 luni de consum, luteina şi zeaxantina îmbunătăţesc substanţial vederea. Studiile au arătat că administrarea zilnică a 10 mg de luteină şi 2 mg de zeaxantină normalizează vederea şi tratează toate problemele oculare.
Ce declară Mosley:
„Ar trebui, atunci, să luăm cu toţii suplimente ca să ne protejăm şi să ne îmbunătăţim vederea? Ei bine, cercetările arată clar că suplimentele îşi fac treaba. Chiar şi pe mine m-au ajutat, în condiţiile în care deja urmam o alimentaţie bogată în legume şi fructe, şi nu aveam neapărat deficienţe serice de aceste substanţe.”
Aceşti nutrienţi se regăsesc mai ales în varză şi spanac. Rezultatele unui alt studiu întăresc această concluzie:
„Majoritatea legumelor cu frunze verzi, recomandate anterior pentru suplimentarea aportului de luteină şi zeaxantină, conţin luteină în proporţie de 15-47 %, dar mult mai puţină zeaxantină – 0-3 %. Recomandăm din acest motiv şi consumul de gălbenuş de ou, care este o sursă bună pentru ambii nutrienţi.”
Gălbenuşurile viu-colorate ale ouălor de ţară conţin foarte multă luteină şi zeaxantină. Ouăle din comerţ, însă, sunt foarte sărace în aceşti nutrienţi.
Un studiu recent a arătat şi că vitamina C previne cataracta, principala cauză a orbirii. Ca să suplimentezi aportul de vitamina C, consumă zilnic cât mai multe fructe citrice.
Cireşele Acerola sunt şi ele deosebit de benefice, aşa că fă-ţi provizii atunci când ai posibilitatea să le cumperi. Fiecare bob în parte conţine aprox. 80 mg de vitamina C, numeroşi micronutrienţi, şi o singură calorie!
Ca să te fereşti de bolile oculare degenerative, ai grijă să consumi regulat şi alimente bogate în acizi graşi omega 3. Carnea de peşte este cea mai bună sursă de aceşti nutrienţi. Iată care sunt recomandările noastre pentru suplimentarea acizilor graşi omega 3:
• Uleiul de krill
• Somonul de Alaska (foarte bogat şi în astaxantină, un nutrient preţios pentru sănătatea ochilor)
• Icre de peşte
• Peşte gras de apă rece precum sardină, hering şi anşoa
Afinele sunt şi ele excelente pentru vedere – iată ce spun medicii:
„Când cumperi suplimente din afine pentru sprijinirea vederii, alege unul care să conţină şi 10-20 mg de luteină şi 1-2 mg de zeaxantină. Pacienţii trebuie să ia zilnic între 80 şi 160 mg de astfel de suplimente.”
La fel de important este să previi deteriorarea acidului docosahexaenoic (DHA – un acid gras omega 3 de provenienţă animalieră) în epiteliul pigmentat retinian (EPR), care are rolul foarte important de a transforma fotonii de lumină solară în electroni.
Acest proces se desfăşoară prin efectul fotoelectric, descoperit şi studiat de Einstein, care a şi primit premiul Nobel în 1921 pentru această descoperire. Aceşti electroni furnizează un impuls electric de curent continuu, un lucru esenţial pentru sănătatea organismului.
Consumă alimente cât mai sănătoase şi adoptă un stil de viaţă activ şi sănătos ca să îţi protejezi şi să îţi îmbunătăţeşti vederea.
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.
Publicitate
loading...
No comments:
Post a Comment