-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Citește acest articol cu atenție înainte să mai folosești turmericul!


Publicitate

Cu siguranță turmericul este cel mai colorat și aromat condiment de pe planetă. Nuanța i se datorează curcuminului, însă această substanță reprezintă mult mai mult decât o simplă culoare și, datorită acestui aspect, turmericul este recunoscut pentru proprietățile sale terapeutice.

Deși acest condiment poate fi folosit în prepararea oricărui fel de mâncare, trebuie să ți cont de câteva aspecte, pentru a te bucura în totalitate de proprietățile sale.

ce nu stiai despre folosirea turmericului

Uneori curcuminul nu este eficient absorbit de către organism

Există numeroase studii care demonstrează faptul că absorbția de curcumin este redusă, motiv pentru care organismul nu beneficiază de proprietățile sale.

Totuși, există câteva metode prin care putem consuma turmericul într-un mod eficient: se pare că biodisponibilitatea sa este susținută prin intermediul căldurii.

Ingredientul principal al turmericului este curcumina, iar aceasta nu poate fi absorbită în organism fără puțin ajutor. Aici intră în peisaj o tigaie și puțin ulei încins. Și eu am folosit această metodă, jumătate de linguriță de turmeric este suficientă pentru orice preparat. În momentul în care adaugi turmericul în tigaia încinsă, poți fi sigur că organismul tău va absorbi cu brio toți nutrienții existenți în curcumin.

Poți adăuga și piper negru

Acesta este poate cel mai puternic adjuvant al turmericului.

Dacă vei consuma o cantitate prea mare de turmeric, ficatul tău va avea ceva de muncă pentru a-l elimina, însă dacă optezi pentru varianta unei singure lingurițe amestecată cu puțin piper, atunci organismul tău îți va fi recunoscător, iar efectele curcuminului vor crește cu 2000%. Care este varianta cea mai bună? Piperul negru desigur.

Poți adăuga și grăsimi sănătoase

Cum turmericul este solubil în grăsimi și absorbția acestui condiment se face tot prin intermediul grăsimilor, important este să fie sănătoase! Acest lucru este posibil, datorită expunerii curcuminului la enzimele metabolice. Se pare că toate proprietățile sale rămân astfel în organism.

În concluzie, este foarte important să iei în calcul toți acești factori înainte de a mai folosi turmericul. Dacă tot optezi pentru utilizarea lui, trebuie să îl prepari sub o formă sănătoasă pentru organismul tău.

Iti recomand sa consumi turmeric zilnic, în următoarele gramaje:
  • Praf de turmeric: 1-3 grame
  • Rădăcină de turmeric: 1.5-3 grame


Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog