-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Află ce se ascunde în subconştientul tău


Publicitate


Afluxul de gânduri, sentimente, idei şi emoţii ce izvorăşte din mintea conştientă pe timpul unei zile este copleşitor. Creierul primeşte, prelucrează şi trimite mai departe cantităţi uriaşe de informaţie, aşă că nu e de mirare că o mare parte din această informaţie este pur şi simplu uitată! Dar este oare uitată de tot?

Planul minţii conştiente este uşor de activat, observat şi modelat, dar există şi straturi mai profunde asupra cărora deţinem foarte puţin control.

cum sa iesi din controlul mintii

Subconştientul iese din sfera de control a minţii conştiente. Procesele care au loc la acest nivel sunt foarte complexe, aşa că până şi definirea exactă a conceptului de „minte subconştientă” reprezintă o provocare. Ceea ce se ştie despre această dimensiune a minţii este că absoarbe şi reţine experienţele traumatice sau dureroase, gândurile tabu, şi dorinţele inacceptabile la fel ca un burete. Sigmund Freud a fost un mare adept al acestei idei, emblematicul psihoanalist botezând acest proces mental „reprimare psihologică”.

O teorie înrudită, dar diametral opusă celei susţinute de Freud, spune că subconştientul este dimensiunea minţii care înmagazinează întreg ansamblul experienţelor trăite şi al cunoştinţelor acumulate de om. Renumitul psihoanalist Carl Jung susţinea că oamenii pot păstra o cantitate limitată de informaţie în planul minţii conştiente şi al conştientizării imediate. Din acest motiv, creierul trebuie să filtreze toate informaţiile mai puţin necesare şi să le împingă în subconştient.

Indiferent care dintre aceste teorii surprinde mai exact mecanismele minţii subconştiente, cert este că avem de a face cu o dimensiune fascinantă a creierului. Şi, cu toate că este nevoie de eforturi uriaşe de introspecţie pentru a accesa subconştientul după bunul plac, există o modalitate uşoară de a afla ce sentiment sau emoţie ascunde această latură a minţii. Testul nostru cu cărţile de tarot scoate la suprafaţă şi cele mai adânc îngropate impulsuri şi dorinţe ce sunt inaccesibile planului conştiinţei.

Dacă eşti curios ce emoţie ascunde mintea ta subconştientă, fă testul şi vei obţine răspunsul căutat. S-ar putea să rămâi uimit de cât de lămuritor este acest truc! Dacă testul ţi s-a părut interesant, te invităm să-l trimiţi mai departe şi prietenilor!

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog