-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cum să-ţi prepari acasă propriile dropsuri concentrate din ceai antigripal


Publicitate


De când mă ştiu, primul impuls pe care îl am atunci când îmi curge nasul sau mă doare gâtul este să-mi fac un ceai fierbinte cu lămâie şi miere. Nu degeaba ceaiurile de plante sunt renumite pentru proprietăţile lor decongestive şi antiinflamatorii pentru nas şi gât.

Dacă vrei să ai la îndemână gustul şi proprietăţile unui ceai „ca acasă” atunci când pleci în călătorie, iată un mod grozav de a-ţi prepara propriile dropsuri din plante de ceai!

ceai transformat in dropsuri pentru sanatate

Poţi folosi orice sortiment de ceai pentru această reţetă. Eu prefer ceaiul negru mai mult pentru aromă, dar orice tip de ceai obţinut din planta Camellia sinensis conţine din abundenţă antioxidanţii necesari. Pentru prepararea acestor dropsuri, eu am folosit ceai cu scorţisoară îndulcit.

Ingrediente:

• Ceai vrac sau plicuri de ceai (orice aromă)

• Lămâie

• 1/2 cană de miere pură

• 1 cană de apă fierbinte

Infuzează ceaiul într-o cană de apă fierbinte timp de 3-5 minute. Important este ca ceaiul să fie foarte concentrat. Strecoară ceaiul (dacă foloseşti frunze) şi toarnă-l într-o farfurie adâncă.

Stoarce deasupra jumătatea unei lămâi.

Adaugă mierea la ceaiul infuzat.

Aprinde ochiul mare al aragazului şi adu rapid amestecul la temperatura de fierbere. Fiertura trebuie să dea în clocot pănă ce atinge pragul de solidificare (149 grade C). Dacă nu dispui de un termometru pentru bomboane, poţi pune în aplicare metoda cu apă rece ilustrată mai jos.

Pe măsură ce fiertura scade şi se îngroaşă, poţi verifica dacă a atins punctul de solidificare picurând o cantitate mică de amestec într-un castron plin cu apă rece.

Dacă preparatul se întăreşte la contact, înseamnă că e gata.

Toarnă amestecul cu lingura pe o hârtie pentru prăjituri căptuşită cu hârtie pergament sau hârtie siliconată pentru copt. Aşteaptă ca preparatul să se răcească şi să se întărească.

Aşază apoi fiecare drops în parte între două foi de hârtie pergament. Astfel trebuie să le şi păstrezi. Dacă după răcire dropsurile rămân puţin moi, nu-ţi face probleme. Le poţi ţine la frigider până la următoarea folosire.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog