-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cum arată micul dejun tipic în cele mai sănătoase ţări ale lumii


Publicitate


Dacă eşti în căutare de idei noi pentru micul dejun, te afli în locul potrivit! În continuare îţi prezentăm cele mai căutate alimente la micul dejun în cele mai sănătoase ţări ale lumii.

În fiecare an, cercetătorii stabilesc un top al celor mai sănătoase ţări de pe planetă. Ca să te ajutăm să desprinzi idei, am stat de vorbă cu bloggeri din fiecare ţară clasată în top zece pentru a afla cum arată mic-dejunul tipic în diferite colţurii ale lumii!

ce se mananca dimineata in anumite parti ale globului

1. Qatar

Husnaa, bloggeriţă pentru Eat Sleep Be Fancy, ne-a relatat că, în Orientul Mijlociu şi în Qatar, cel mai răspândit aliment consumat la micul dejun sunt ouăle. „Balaleet este o gustare cu ouă şi şofran dulce, iar andshakshouka este o mâncare consistentă de ouă fierte în sos de roşii”, ne-a spus ea. Aceste mâncăruri sunt servite de regulă cu luba (un fel de fasole fiartă încet) sau cu lipie.

2. Norvegia

Criz Kisteria de la Crizzy Kiss ne-a spus că, în Norvegia, micul dejun este adesea alcătuit dintr-un sandviş cu „„unt sănătos” şi pålegg (termenul norvegian pentru adaos) la alegere, dar mai ales skinke (şuncă norvegiană), salam, sau somon afumat.” Adeseori, norvegienii mănâncă alături de aceste sandvişuri şi ouă jumări, brânză albă şi maro, şi câteva felii de castravete sau de fructe, a explicat Kisteria.

3. Elveţia

„Micul dejun tipic în Elveţia este muesli; un amestec de ovăz şi alte cereale şi fructe uscate, consumat, de obicei, cu iaurt şi fructe proaspete”, ne-a relatat bloggeriţa Tiphaine Marie. „Pe lângă muesli, în partea vorbitoare de franceză a ţării se mai mănânca la micul dejun şi pâine cu gem sau cornuri. Nu este poate cea mai sănătoasă alegere, dar e bine să-ţi începi ziua şi cu un deliciu dulce!”

4. Luxemburg

„Mic dejunul luxemburghezilor este destul de asemănător cu cel al germanilor. Majoritatea mâncăm pâine cu unt şi cu brânză sau cu gem. Noi numim aceste sandvişuri „Schmieren””, ne-a comunicat Carmen Baustert, bloggeriţă pentru Clothes and Camera. „Copiii mănâncă mai ales cereale sau iau cu ei la şcoală un sandviş şi câteva fructe.”

5. Japonia

Mic dejunul nipon este alcătuit din natto (boabe de soia fermentate) bogate în vitamine, legume murate, peşte la grătar, orez, un bol de supa miso, şi ceai verde, ne-au relatat Kat şi Satoshi, bloggerii de la Our Adventures In Japan. Dar, aşa cum este de aşteptat, nu toată lumea mai preferă încă acest mic dejun tradiţional. Bloggerii niponi ne-au spus că, în Japonia, sunt tot mai căutate în prezent alimentele de tip occidental precum pâinea prăjită, ouăle şi cafeaua.

6. Islanda

„În primul rând, islandezii nu mănâncă niciodată pe fugă, ci în tihnă, fără să se grăbească. Mulţi îşi încep ziua cu toast şi o cană de cafea, în timp ce alţii preferă terciul de ovăz. În multe gospodării, micul dejun include şi o doză sănătoasă de ulei din ficat de cod”, ne-a relatat Auður Ösp de la I Heart Reykjavík. „Este o sursă importantă de vitamina D, care pentru noi este foarte importantă în lunile de iarnă întunecate.”

7. Austria

„Mic dejunul austriac este alcătuit din cafea, pâine cu unt şi cu gem, şi un ou fiert”, ne-a spus Silia Tvg, celebră în lume pentru blog-ul său renumit, The Viennese Girl. Cât despre Silia, femeia ne-a spus că preferă să mănânce dimineaţa un avocado, brânză de vaci şi pâine prăjită împreună cu o cană de lapte cald îndulcit cu miere.

8. Singapore

Jaclynn Seah de la The Occasional Traveller ne-a spus că „Mic dejunul standard este alcătuit din două ouă fierte moi, pâine prăjită crocantă unsă cu kaya (cremă de nucă de cocos) şi puţin unt, şi o cană fierbinte de kopi (cafea).”

9. Suedia

„Mic dejunul tipic suedez constă, de regulă, în pâine crocantă sau crutoane şi brânză tare, mezeluri şi caviar suedez”, ne-a explicat Alexandra Lindberg, moderatoarea blogului Ropcorn. „Se mai servesc însă şi ouă fierte, terci, şi filmjölk (lapte covăsit).”

10. Australia

„Dacă vorbim despre mic dejunul tipic servit acasă, atunci cu siguranţă acesta constă într-un castron de Weet-Bix (cereale bogate în fibre) şi o felie de toast Vegemite!”, ne-a relatat Jodi Wilson, bloggeriţa de la Australia’s Practising Simplicity. Wilson ne-a spus că ea preferă mai ales pâinea prăjită unsă cu pastă de avocado alături de brânză feta, suc de lămâie şi o cană de cafea bună.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog