-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Ce se întâmplă atunci când o fermă de păsări foloseşte ulei de oregano în loc de antibiotice?


Publicitate


În majoritatea fermelor comerciale, păsărilor le sunt administrate antibiotice pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor. Dar iată că un fermier ne reaminteşte că avem la dispoziţie şi alternative mai sănătoase!

Antibioticele industriale sunt o metodă la îndemână şi relativ ieftină de a menţine puii sănătoşi fără a afecta profiturile producţiei de carne. Dar o fermă avicolă din Pennsylvania are o abordare diferită, iar rezultatele sunt excelente.

cresterea pasarilor in conditii perfecte

Ferma, deţinută de Scott Sechler, este printre primele care folosesc ulei de oregano şi scorţişoară pentru tratarea şi îngrijirea păsărilor. Pe lângă faptul că este perfect natural, uleiul de oregano înzdrăveneşte considerabil sănătatea puilor trataţi cu ajutorul său, iar această tehnică specială produce o carne de calitate superioară fără administrarea de antibiotice.

La fel ca antibioticele, uleiul fereşte păsările de infecţie, reducând numărul de îmbolnăviri în rândul acestora. Diferenţa este că uleiul este perfect natural, şi că are ca efect producerea unei cărni mult mai sănătoase!

Deşi costurile de tratare a păsărilor cu oregano în loc de antibiotice sunt considerabil mai mari, ferma Sechler continuă să vândă cantităţi mari de carne de pui atât consumatorilor individuali cât şi magazinelor alimentare.

Acest succes relevă o tendinţă interesantă a modului american de a cumpăra alimente. Oamenii sunt tot mai conştienţi de riscurile implicate de consumul de carne de pui produsă în masă şi tratată cu antibiotice, aşa că mulţi nu se dau înapoi de la a plăti în plus pentru produsele sănătoase oferite de ferma Sechler.

Ideea de a folosi plante naturale în loc de substanţe medicamentoase s-a răspândit şi în alte regiuni din SUA, fiind adoptată şi de alte ferme. Bob Ruth, preşedintele unei companii agricole din Pennsylvania, a testat efectele administrării de oregano pe porci pe o perioadă de şase luni ca să se convingă că funcţionează într-adevăr mai bine decât antibioticele ca mijloc de prevenire a bolilor la animalele de fermă.

Oare de ce tot mai mulţi fermieri sunt în căutare de alternative la antibiotice precum aceasta? În primul rând, dacă fermierii sunt pricepuţi şi conştiincioşi, puii de fermă nu mai necesită deloc tratament cu antibiotice. Problema apare atunci când animalele sunt crescute în condiţii mizere, unde există un risc foarte mare de infecţii bacteriene şi virale, dar şi atunci când abatoarele sunt insalubre. Agricultorii precum Scott Sechler sunt conştienţi de acest lucru, aşa că au mereu grijă să dezinfecteze abatoarele după fiecare lot de păsări sacrificate.

Uleiul de oregano pe care îl foloseşte Sechler este deci mai degrabă o măsură de precauţie. Dacă mai mulţi fermieri şi mai multe companii avicole ar adopta metode mai umane şi mai sănătoase în loc să urmărească mereu o cifră de profit cât mai mare, atunci cu siguranţă că nu ar mai fi deloc nevoie de antibiotice în fermele avicole moderne.

Ce bine ar fi dacă ar prelua acest exemplu şi alte ferme avicole!

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog