-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

8 lucruri uimitoare care ţi se petrec atunci când citeşti o carte


Publicitate



Când ai citit ultima oară o carte? Dacă şi tu te numeri printre cei care citesc doar Facebook-ul sau ziarele, îţi recomand să citeşti acest articol. 



beneficiile aduse de cititul de carti



1. Cititul ne stimulează creierul 



Studiile arată că cititul ne stimulează creierul şi poate încetini dezvoltarea Alzheimerului şi demenţei. Dacă îţi păstrezi mintea activă, poţi preveni distrugerea celulelor craniene. Cititul are acelaşi efect precum şahul sau puzzle-ul. 



2. Reduce stresul


Indiferent care este sursa de stres din viaţa ta, cititul o înlătură. Romanul pe care îl vei citii va înlocui cu brio realitatea cotidiană.

3. 

Cunoaştere


Indiferent ce citeşti, este un plus de informaţie pentru creierul tău. Inteligenţa nu poate fi pierdută aşa cum se întâmplă cu serviciul, sănătatea sau banii. 




4. Îmbunătăţeşte vocabularul 



Atunci când citeşti, înveţi cuvinte noi şi astfel vei găsi mai multe mijloace prin care să îţi exprimi sentimentele. Atunci când ai un limbaj elevat, stima de sine creşte enorm. A, da, cititul te ajută să înveţi şi noi limbi străine. 



5. Îmbunătăţeşte memoria 



Atunci când citeşti o carte, memorezi nume de personaje, poveşti, acţiuni şi multe altele, ceea ce duce la activarea memoriei. 



6. Îmbunătăţeşte concentrarea 




Atunci când citeşti, te concentrezi foarte tare la acţiune şi asta te ajută inclusiv în viaţa de zi cu zi. 



7. Aduce linişte 



Atunci când citeşti o carte bună, subiectul romanului îţi poate aduce linişte şi pace interioară. Cititul ajută chiar şi persoanele care suferă de anxietate. 



8. Un mijloc de a-ţi ocupa timpul 



Odată ce începi să citeşti, nu vei mai renunţa la acest obicei, unul sănătos spunem noi. Mergi la bibliotecă şi alege-ţi domeniul din care vrei să te documentezi. Vei face vizite tot mai dese... 


Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog