-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Stresul este cea mai mare cauza a kg in plus.


Publicitate

Da, stresul ne ingrasa! Pe langa acest aspect, amplifica orice boala din organism si daca ai sti cu adevarat cat de mult rau ne face, probabil ca te-ai cam speria. Scopul acestui articol este acela de a constientiza cat de mult rau ne poate face stresul si cum putem scapa de el - nu vei regreta ca l-ai citit!

In zilele noastre, stresul este asemeni unei epidemii. Expertii au facut foarte multe studii pe aceasta tema, pentru a afla cu exactitate care sunt efectele stresului asupra organismului nostru.



Ori de cate ori esti stresat, glandele suprarenale elibereaza hormoni precum adrenalina sau cortisol, bine cunoscuti pentru cresterea pulsului si distrugerea centrilor de memorie din creier. Pe langa acest aspect, sustin si depozitarea grasimii in zona abdominala. Stresul nu se datoreaza doar problemelor din viata de zi cu zi, ci este si o repercusiune a alimentatiei gresite.

Stresul se controleaza prin dieta

Fie ca iti vine sau nu sa crezi, o dieta sanatoasa este cadoul pe care i-l faci organismului tau.

Incepe prin a elimina orice aliment modificat genetic, procesat, alcool, tigari, zaharuri rafinate, etc. Chiar daca aceste alimente dau senzatia de satietate, nu te hranesc deloc.

Inlocuieste aceste alimente cu proteine, legume, fructe, verdeturi, etc. Alimentele ne controleaza hormonii, gena, metabolismul si sanatatea generala.

Tehnici simple prin care sa reduci stresul

Stresul este o conditie mentala si nu este ceva care ni se intampla din exterior, ci din interior. Este o tensiune mentala ce rezulta din factori de dezechilibru.

Partea interesanta este aceea ca stresul poate fi real sau imaginar. Daca te gandesti ca prietena ta este suparata pe tine, nivelul de stres incepe sa creasca, iar tu nici macar nu sti daca deductia ta este adevarata sau nu.

Fie ca iti vine sau nu sa crezi, chiar si cel mai incarcat program zilnic poate fi solutionat fara stres. Mai jos, ti-am pregatit 13 tehnici prin care poti scapa imediat de stres.

Scapa de stres in 13 metode

Atingerea

Este o tehnica ce combina psihologia chineza moderna, cu cea veche. Pentru a afla mai multe, citeste cartea lui Nick Ortner- Solutia prin atingere.

Cauta cauzele stresului

Incearca sa realizezi cauzele reale ale stresului si scapa de ele prin cele 7 chei: ia magneziu si vitamina B12, elimina toxicitatea cu mercur sau alergiile la gluten. Toate iti ingreuneaza functiile creierului.

Relaxeaza-te!

Cu totii ne concentram foarte mult pe munca si uitam sa ne relaxam. Incearca yoga, mersul pe jos si tehnicile respiratiei. Vei fi surprins cat de mult ajuta!

Invata practici noi

Poti incepe cu yoga, cu o baie fierbinte sau chiar sa faci dragoste! Toate vor avea un efect minunat asupra organismului tau.

Fa miscare!

Cel mai bine scapi de stres prin sport. Te scapa d kilogramele in plus, toxine, vindeca mintea si sufletul.

Suplimentele

Poti scapa de stres consumand cu regularitate multivitamine sau nutrienti. Ia Vitamina C, B, Zinc sau Magneziu.

Plante

Plantele echilibreaza organismul, asa ca iti recomandam ceaiuri din ginseng, cordicep sau rodiolarosea.

Terapia cu aburi

Ajuta enorm la vindecare si relaxare.

Schimba perceptia

Studiile au aratat faptul ca gandirea pozitiva indeparteaza stresul!

Inconjoara-te de prieteni

Cel mai bun mediu de vindecare este acela in care iti gasesti familia si prietenii.

Respira

Respiratia are o putere foarte mare de vindecare. Atunci cand simti ca esti stresat respira adanc de 5 ori, vei vedea cat de usurat te simti!

Mediteaza

Gaseste un mijloc prin care poti medita si care ti se potriveste cel mai bine!

Dormi

Hormonii stresului cresc in urma lipsei de somn. Dormi 8 ore orice-ar fi! Chiar daca nu poti dormi 8 ore la rand, macar mai tragi cate un pui de somn.

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog