-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Presiunea arterială crescută nu prezintă doar aspecte negative!


PublicitateDacă aceasta apare după vârsta de 80 de ani, cercetătorii spun că previne dezvoltarea afecţiunilor mentale, protejând astfel persoana în cauză, de demenţă. În floarea vârstei, presiunea crescută, numită şi hipertensiune, accentuează apariţia demenţei la bătrâneţe sau cel puţin asta spune un studiu realizat de către cercetătoarea Maria Corrada. De asemenea, la această vârstă, creşte şi pericolul apariţiei unui atac de cord sau al unui infarct. 

Echipa Mariei spune că singurul moment când hipertensiunea ne este prielnică în viaţă, este la bătrâneţe, după vârsta de 80 de ani. tensiunea arteriala mare este buna pentru persoanele in varsta


"Hypertensiunea la vârste înaintate ajută la evitarea dezvoltării bolilor mentale”, a spus Corrada, profesor neurolog în cadrul Universităţii din California.Corrada mai spune şi că anumiţi factori pot influenţă legătură dintre hipertensiune şi bolile mentale. 

La maturitate, presiunea arterială trebuie să crească pentru a menţine creierul irigat şi funcţional. "Este foarte important să existe o presiune crescută, deoarece astfel oxigenarea este adecvată”, a menţionat Corrada. Cercetătorii spun că este posibil ca demenţa să apară în urma deteriorării celulelor craniene. Asta ar putea însemna că bătrânii care nu suferă de demenţă, au hipertensiune. 

Se pare că hipertensiunea la bătrâneţe are şi alte avantaje:

„Poate opri dezvoltarea dizabilităţii” a menţionat Corrada. 

Este clar că vârsta contează!"Indiferent ce-am şti sau am învaţa despre sănătatea tinerilor, acest lucru nu se aplică şi la bătrâni” a menţionat ea.Cercetătorii spun că trebuie amintite care sunt riscurile în cazul dezvoltării demenţei sau ce determina apariţia ei. 


Hipertensiunea trebuie împărţită în două clase, a spus Dr. Sam Gandy, neurolog din oraşul New York."Este o prima clasa, cea a tinerilor afectaţi de hipertensiune în zona cardiacă, oculară sau renală” a spus Gandy.Cea de-a doua clasa nu este afectată de hipertensiune. 

"Se pare că hipertensiunea favorizează bătrânii şi elimina stresul cerebral” a mai explicat el. 
În ceea ce priveşte studiu, Corrada şi colegii ei au urmărit 559 de pacienţi cu vârstă peste 80 de ani, pentru aproximativ 3 ani. 

Cercetătorii au urmărit istoricul pacienţilor şi au făcut teste de demenţă o dată la 6 luni. Se pare că doar 40% au dezvoltat demenţă. 

Tensiunea crescută a fost definită ca având presiunea sistolică de 140 mm Hg sau mai mare iar cea diastolică de 90 mm Hg sau mai mare, a spus Corrada. 


Cercetările au arătat că cei care sufereau de hipertensiune după vârstă de 80 de ani, prezentau un risc cu 43% mai mic de a dezvoltă demenţă, iar cei care sufereau de hipertensiune în jurul vârstei de 90 de ani, prezentau un risc mai mic cu 63%. Aceeaşi statistică se lua în calcul şi în cazul pacienţilor care luau medicamentaţie pentru hipertensiune. 

Nu ştim cu exactitate de ce hipertensiunea devine protectoare odată cu înaintarea în vârstă, a spus Heather Snyder, director al Asociaţiei bolnavilor de Alzheimer. "Trebuie să înţelegem legătura dintre sistemul cardiovascular şi creier; a mai menţionat Snyder. 

Între timp, încearcă să îţi menţi cât mai bine sănătatea cardiacă! 

Raportul a fost publicat în data de 17 ianuarie a acestui an, în the journal Alzheimer's & Dementia.

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog