-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Beneficiile consumului de bere la care nu te-ai fi gândit! Toți românii trebuie să afle!


Publicitate

Un articol de Maria

Studiile recente sugerează că berea, atunci când este consumată cu moderaţie, sprijină sănătatea pe mai multe planuri.

Potrivit cercetărilor, berea este o băutură chiar foarte sănătoasă, cu condiţia să fie consumată în cantităţi mici. Pentru ca berea să acţioneze ca un medicament, cantitatea zilnică de bere nu trebuie să depăşească limita maximă de 700 ml la bărbaţi şi de 350 ml la femei.

„Consumul excesiv de alcool îşi pune amprenta asupra sănătăţii întregului corp, încurajând bolile hepatice, problemele cardiace şi apariţia anumitor tipuri de cancer”, susţine Andrea Giancoli, purtător de cuvânt al Asociaţiei Americane de Dietetică.

berea fortifica oasele si abilitatile cognitive

Evident, nu este o noutate că alcoolul consumat în cantităţi mari este nociv pentru organism. De fapt, orice exces este periculos. Chiar şi apa băută în cantităţi mari într-un interval scurt de timp poate cauza intoxicaţie. Interesant este însă că, în cantităţi mici, berea reduce riscul de apariţie a mai multor boli şi afecţiuni. În plus, este foarte hrănitoare pentru corp.

Fortifică oasele


Berea poate reduce riscul de a suferi fracturi, în primul rând mulţumită conţinutului de silicon ce sprijină regenerarea celulelor osoase. Dar şi efectul estrogenic al alcoolui din bere poate avea proprietăţi protectoare pentru ţesuturile osoase. Un studiu din 2009, publicat în Jurnalul American de Nutritie Clinica, a concluzionat că participanţii care au consumat 1-2 beri pe zi au înregistrat o mai bună densitate minerală osoasă decât cei care au consumat în medie mai mult de 2 beri pe zi sau, din contră, nu au consumat deloc bere.

Pentru sprijinirea sănătăţii oaselor, se pare că cea mai bună alegere ar fi brandul India Pale Ale (IPA), deoarece conţine cel mai ridicat nivel de silicon dintre toate sortimentele de bere testate. Concluzia a fost desprinsă pe baza unui studiu purtat de Universitatea Davis din California în 2010.

Sprijină funcţia cognitivă


În cadrul unui studiu publicat în Jurnalul Medical New England, cercetătorii au analizat consumul de alcool şi preferinţele privind băuturile alcoolice ale unui număr de 11.000 de femei pe o perioadă de peste 15 ani, şi au concluzionat că femeile care au consumat o băutură alcoolică pe zi au prezentat un risc de declin cognitiv cu 20% mai mic decât femeile nebăutoare. Studiul a mai descoperit şi că, în cantităţi reduse, consumul de alcool are o acţiune protectoare asupra vaselor sanguine cerebrale şi reduce considerabil riscul de accident vascular cerebral. Ţinem să subliniem însă din nou că alcoolul în exces poate cauza leziuni cerebrale permanente.

Sprijină sănătatea rinichilor


Un studiu finlandez a constatat că un consum moderat de bere poate reduce considerabil riscul de apariţie a pietrelor la rinichi. Cercetătorii finlandezi au observat o incidenţă cu 40% mai scăzută a calculilor renali la bărbaţii care consumau în mod regulat cantităţi moderate de bere comparativ cu cei care consumau alte băuturi alcoolice sau nu consumau deloc alcool. Cercetătorii speculează că rezultatul favorabil se datorează conţinutului mare de apă şi hamei din bere, substanţe care încetinesc decalcifierea oaselor.

La polul opus, excesul de bere, sau de orice alt tip de băuturi alcoolice, încurajează de fapt decalcifierea oaselor şi provoacă deshidratare. Deshidratarea pronunţată poate creşte riscul de formare a calculilor renali, care sunt alcătuiţi din sedimente de sare şi minerale precum calciul.

Sprijină sănătatea inimii


Un studiu norvegian publicat în Jurnalul de medicină internă în 2015 a corelat consumul de alcool uşor până la moderat cu o incidenţă mai mică a infarcturilor miocardice. S-a dovedit că efectul anticoagulant al alcoolului contribuie la coborârea tensiunii arteriale şi că, astfel, solicită mai puţin inima şi arterele mari.

„Alcoolul creşte nivelul de colesterol bun HDL,” susţine Arthur Ktaskz, medic cardiolog şi consultant în cadrul Diviziei de Cercetare Medicală Kaiser din Oakland, Calif. „Are de asemenea efecte anticoagulante care contribuie la curăţarea şi menţinerea sănătăţii vaselor sanguine.”

Un alt studiu, purtat în Israel, a descoperit că persoanele care beau câte o bere pe zi au niveluri mai mici de fibrinogen, o proteină ce încurajează coagularea sângelui, comparativ cu persoanele abstinente. (Cheagurile de sânge pot cauza atacuri de cord şi accidente vasculare cerebrale).

Scade riscul de apariţie a cancerului


Cercetătorii germani de la Centrul de Cercetare a Cancerului din Heidelberg au descoperit că berea conţine o moleculă cu acţiune protectoare împotriva cancerului mamar şi de prostată. Substanţa, care intră în alcătuirea hameiului, poartă denumirea de xanthohumol şi oferă protecţie împotriva hormonilor testosteron şi estrogen supraactivaţi. De asemenea, molecula împiedică eliberarea unei proteine denumită PSA, care încurajează metastazarea cancerului de prostată.

Şi nu trebuie neapărat să bei bere ca să te bucuri de proprietăţile ei sănătoase. Potrivit unui studiu desfăşurat în Portugalia, marinarea fripturilor în bere reduce cu până la 88% nivelul de substanţe cancerigene ce iau naştere la expunerea alimentelor la temperaturi ridicate.

Iată cum savurarea unei beri reci după o zi lungă şi grea devine dintr-odată cu mult mai ofertantă decât ne-am fi aşteptat! Noroc!


Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog