-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Singuratatea poate ucide batranii! Vizitati-i cat inca ii mai aveti!


Publicitate

Singuratatea, mai ales la batranete, poate fi devastatoare.

Singuratatea poate duce la dementa!

In ceea ce priveste decesul timpuriu, singuratatea a inlocuit deja obezitatea. Exista astfel o legatura clara intre singuratate si declinul cognitiv.


“Efectele singuratatii asupra sanatatii si independentei, reprezinta o problema critica!” a mentionat Dr Carla M Perissinotto, geriatru in cadrul Universitatii din California.

“A venit momentul sa nu ne mai neglijam batranii, sa nu ii mai marginalizam sau sa ii ignoram!”

In Romania, 1 din 3 persoane cu varsta de peste 65 de ani, traieste singura.

Oamenii de stiinta din cadrul Institutului de Tehnologie Massachusetts, au gasit un centru al „singuratatii” in zona creierului, ce este strans legat de depresie.

Profesorul John Cacioppo, din cadrul Universitatii din Chicago spune ca singuratatea stimuleaza stresul in organism.

Singuratatea cronica creste nivelul de cortizon, creste presiunea sanguina, scade circulatia sanguina catre organele vitale si afecteaza sistemul imunitar.

Universitatea din California a realizat un studiu cu 1.604 participanti, aratand ca mai mult de 4 din 10 subiecti sufereau de singuratate.

Dupa ceva timp acestia incepeau sa aiba un declin al mobilitatii, dificultate la efectuarea activitatilor zilnice si, dupa sase ani, ajungeau sa moara.

Singuratatea afecteaza mai mult femeile decat barbatii, mai precis rata este de 70%.

Asa ca nu va lasati batranii singuri, mai ales de Craciun!

Vizitati-i si asigurati-va ca sunt bine!

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog