-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

O metoda ingenioasa de a scurta si simplifica prepararea caramelului de casa!


Publicitate

Un articol de Maria

Sarbatorile au sosit si, pana dupa Revelion, majoritatea gospodinelor intra intr-un adevarat maraton al gatitului de bucate de sezon. Oricat de mult ti-ar placea sa gatesti, in aceasta perioada a anului statul la cratita devine mai mult un stres decat o placere, asa ca orice scurtatura este binevenita.

Mai ales deserturile de Sarbatori necesita mult timp si atentie, si este esential sa te misti cat mai repede ca sa iti mai ramana timp si pentru tine. Astazi iti prezentam o metoda de a-ti usura munca la prepararea caramelului de casa, un ingredient aproape nelipsit din deserturile de Craciun.


Spre deosebire de alte ingrediente traditionale de baza folosite la pregatirea de prajituri sau asezonarea altor deserturi, asa cum este, de exemplu, frisca, prepararea caramelului nu-i chiar cea mai simpla si mai rapida sarcina imaginabila. In general, un caramel de casa reusit necesita multa atentie si iti inghite cel putin 15-30 de minute. Dar noi am cules o metoda geniala de a scurta timpul de preparare a acestuia cu pana la jumatate.

Un alt avantaj este ca aceasta reteta foloseste doar patru ingrediente simple pe care, cel mai probabil, le ai deja la indemana in bucatarie. Metoda presupune trei pasi simpli, si anume de combinare a ingredientelor, de incalzire a acestora la microunde, respectiv de legare a caramelului preparat. Iata cum arata metoda rapida:

Caramel de casa

Ingrediente

• 1 cana de zahar

• 2 linguri de sirop de porumb

• 2 linguri de apa

• 2 lingurite de zeama de lamaie

Instructiuni

1. Adauga pe rand ingredientele, in ordinea prezentata mai sus, intr-un bol incapatator (intai zaharul, apoi siropul de porumb, apa si zeama de lamaie), dupa care amesteca bine pana la obtinerea unei consistente omogene.

2. Dupa obtinerea consistentei potrivite, baga castronul la microunde timp de 5-8 minute. Selecteaza timpul de incalzire in functie de puterea cuptorului.

3. Incalzeste caramelul la microunde pana ce amestecul se lichefiaza complet, dupa care scoate-l din cuptor si pune-l deoparte pe blatul de bucatarie timp de inca 5 minute. In aceste 5 minute, caramelul incepe sa se lege.

4. Foloseste caramelul la prepararea de deserturi dupa bunul plac!
Ce parere ai de metoda noastra? Comunica-ne parerile tale la sectiunea pentru comentarii de mai jos si, daca reteta ti-a fost de ajutor, distribui-o mai departe si prietenilor!

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog