-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Nu ignora niciodata aceste dureri, pot fi mortale!


Publicitate

Un articol de Maria

Uneori, lucruri banale precum o durere de cap sau arsura gastrica nu pun mari semne de intrebare, iar o arsura la stomac sau o durere de cap care apare pe nepregatite si e mai neplacuta decat de obicei, nu trebuie neglijata. Acesta este momentul cand corpul tau are nevoie de atentie si te avertizeaza ca ceva nu este in regula.

ATENTIE: Toate simptomele urmatoare trebuie privite ca fiind foarte grave si nu trebuie ignorate!


1. Durerea severa de cap

Cand te confrunti cu o durere severa de cap, poate fi vorba de o migrena, insa daca nu e insotita de simptome specifice ca incetosarea privirii, este posibil sa fie vorba despre un anevrism cerebral. Un astfel de anevrism poate provoca probleme ale creierului in doar cateva minute!

2. Durerea in piept

Daca ar acorda atentie limbajului subtil al inimii, multi pacienti ar putea evita grijile si cheltuielile inutile. Femeile sunt mai expuse decat barbatii riscului de a face atac de cord si exista 3 indicatori care arata ca ceva nu este in ordine. Mai mult, indicatorii sunt prezenti la ambele sexe. Acestia sunt: dificultate a respiratiei, durere in partea superioara a corpului cu care nu te-ai mai confruntat si durere persistenta in piept. Daca te confrunti cu vreuna dintre simptomele mentionate, nu ezita sa suni la urgenta sau sa mergi imediat la doctor.

3. Durere ascutita in partea dreapta

S-ar putea sa ai apendicita, daca ai facut febra, daca iti e greata si resimti o senzatie de sugrumare in partea dreapta a abdomenului, sau la unele femei este posibil sa fie vorba de un chist ovarian. De cele mai multe ori, acesti saci cu fluide sunt complet nedaunatori si dispar de la sine, insa pe de alta parte, daca se rasucesc sau se rup, pot provoca dureri atroce. O interventie chirurgicala este necesara in ambele cazuri.

4. Un dinte care se misca

Daca ti se misca dintele, inseamna ca nervul sau este afectat si daca nu va fi tratat, dintele se va caria sau va fi pierdut. Bacteriile din gura pot invada nervul. Daca dintele este deja infectat, va fi necesara o interventie pe canalul radacinii. Asadar, daca dintele se misca si te doare, mergi cat mai repede la medicul stomatolog.

5. Durere de spate si furnicaturi ale degetelor de la picioare

Dupa efort fizic intens, nu te ingrijora daca resimti durere de spate si senzatia de furnicaturi la nivelul degetelor de la picioare, caci antiinflamatoarele te vor ajuta sa controlezi durerea. Daca insa durerea nu dispare dupa o vreme, mergi la medicul ortoped. Este posibil ca unul dintre discuri sa apese pe nervul spinal. Daca nu controlezi cu atentie aceasta afectiune, te expui riscului de a distruge acest nerv pentru totdeauna, ajungand la paralizie.

6. Disconfort abdominal cu gaze sau balonare

Cel mai grav scenariu este acela al cancerului ovarian, in cazul gazelor abdominale sau balonarii, facandu-te sa mananci mai putin. In 2007, Fundatia Ginecologica de Cancer a emis primul consens national despre simptomele precoce ale acestui tip de cancer: balonare, durere pelviana sau abdominala si dificultati in timpul mancatului. Daca incepi sa experimentezi simptomele mai sus mentionate zilnic, trebuie sa iei in serios gravitatea situatiei. Programeaza-te rapid la un consult de specialitate si prezinta-ti simptomele.

7. Dureri de picioare cu umflaturi

In acest caz, poate fi vorba de varice, care se manifesta ca niste cheaguri de sange, daca iti simti pulpa extrem de moale intr-o anumita zona, umflata si rosie sau calda la atingere. Nu masa zona respectiva, caci cheagul se poate deplasa prin vene, catre plamani, reducand circulatia oxigenului. Consulta medicul imediat. Acesta te va supune unor analize de specialitate. Probabil vei fi nevoit sa urmezi un tratament pentru subtierea sangelui. In anumite cazuri, oamenii trebuie sa se trateze timp de un an, pentru a dizolva cheagul.

8. Este important sa cunosti simptomele unui atac de cord!

Atacul de cord este considerat cea de a treia boala cu risc mortal, in Romania, fiind cauza altor afectiuni periculoase, conform statisticilor. Daca tu sau cineva din jurul tau se confrunta cu unul dintre simptomele de mai jos, suna imediat la 112.

Simptome posibile ale atacului de cord

- Durere de cap severa, fara cauza

- Probleme de mers, ameteala, pierderea echilibrului si probleme de coordonare

- Probleme de vedere ( orbire) la un ochi sau la ambii ochi

- Confuzie, dificultati de vorbire sau de intelegere

- Amorteala la nivelul fetei, bratelor sau picioarelor, mai ales pe o parte a corpului

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog