Publicitate
Laptop-urile sunt obiecte pentru uz personal. Unu din principalele motive pentru care un laptop pare a fi dispozitivul preferat in aceste zile este capacitatea sa de a fi folosit practic oriunde, inclusiv in pat, pe canapea sau pe o banca in parc.
Cu toate acestea, dacă vrei sa iti folosesti laptop-ul in timp ce stai pe canapea, te bucuri de aerul curat de afara sau in timp ce astepti un avion, iti recomand sa nu il ti direct in poala.
Iata cateva din problemele pe care le poate provoca:
Iritatii pe piele
Persoanele care petrec mult timp citind sau jucandu-se pe calculator, se pot confrunta cu aparitia unor iritatii la nivelul pielii, datorate pozitiei inadecvate.
Da, acest sindrom este de cele mai multe ori inofensiv, insa poate duce in timp la decolorarea pielii. Conform cercetatorilor suedezi, Drs. Andreas Arnold si Peter Itin, din cadrul Spitalului Universitar Basel, sindromul poate duce la distrugerea epidermei sau chiar la aparitia cancerului de piele.
“Exista riscul aparitiei cancerului de piele, chiar daca se intampla in foarte putine cazuri”, a spus Dr. Neil J. Korman, dermatolog si director al the Clinical Trials Unit.
Afecteaza fertilitatea masculina
Infertilitatea masculina este poate cel mai mare risc asociat laptopului. Conform cercetatorilor din cadrul Universitatii din New York, scrotul este foarte frgil si este adaptat sa mentina sperma la o anumita temperatura. Daca vei tine laptopul in poala, temperatura va creste cu 35 de grade peste normal, ducand la infertilitate.
Riscul aparitiei cancerului
Conform dermatologului Anthony J. Mancini, laptopul poate duce la dezvoltarea unui tip de cancer mult mai agresiv decat cel de piele.
Mai mult, campurile electromagnetice produse de laptop-uri pot induce curenti in interiorul organismului. Pentru un studiu, publicat in Archives ofEnvironmental, cercetatorii de la Universitatea din Siena, Italia, au evaluat cinci branduri de laptopuri, utilizate in mod obisnuit.
Au descoperit faptul ca nivelul campului electromagnetic era in limitele cerute de Comisia Internationala, insa rata radiatiilor crestea alarmant in timp ce laptopul era apropiat de organism.
Dupa ce s-au studiat efectele capului electromagnetic, cercetatorii italieni au cerut modificarea structurii laptopurilor.
Din fericire, daca ti laptopul departe de organism, poti preveni aceste probleme de sanatate!
Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.
Publicitate
loading...
No comments:
Post a Comment