-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

6 exercitii de stretching cu care sa-ti incepi ziua ca sa te simti invigorat si plin de energie


Publicitate

Un articol de Maria

Cand te trezesti dimineata, amana putin rutina matinala obisnuita si planificarea activitatilor de peste zi ca sa faci cateva miscari de stretching! Concentrarea asupra corpului si a mintii pentru cateva minute dimineata la trezire te ajuta sa incepi fiecare zi cu mai multa incredere, sa activezi resursele de energie acumulate pe timpul noptii si sa te mentii in forma.

Instructorul de yoga si autorul de specialitate Randi Ragan sustine ca este foarte important modul in care alegi sa-ti petreci primele minute de dupa trezire.

In continuare iti prezentam o selectie de exercitii de stretching simple, dar excelente pentru tonifierea si invigorarea corpului si a mintii dimineata.

1. Exercitiu de stretching pentru tot corpul


Trage aer in piept si ridica bratele deasupra capului, dupa care impreuneaza degetele. Rasuceste palmele catre exterior, apoi intinde bine si bratele. Picioarele trebuie sa fie perfect drepte, iar degetele de la picioare bine intinse. Mentine aceasta pozitie timp de 5 secunde, dupa care expira si relaxeaza musculatura. Executa exercitiul de 3 ori.

2. Exercitiul de stretching „pozitia cifrei patru”


Indoaie piciorul drept, apoi asaza laba piciorului stang peste genunchiul drept. Inspira adanc, mentine pozitia timp de 5 secunde, dupa care expira si efectueaza exercitiul si pentru piciorul opus. Acest exercitiu de stretching tonifiaza muschii glutei si sustine lubrifierea articulatiilor picioarelor.

3. Exercitiu de aplecare a trunchiului


Indoaie usor genunchii pornind din pozitie drepti. Apropie bratele de podea si lipeste-le de genunchi. Intinde bine si gatul, apropiind barbia de membrele inferioare. Mentine pozitia timp de 5 secunde, dupa care relaxeaza musculatura. Acest exercitiu este excelent pentru oxigenarea creierului.

4. Exercitiu de aducere a genunchilor la piept


Stai intins in pat si indoaie genunchii. „Imbratiseaza” genunchii si apropie-i cat mai mult de piept. Acest exercitiu este minunat pentru coloana lombara. Instructorul de yoga Brooke Blocker recomanda sa mentii pozitia de efort timp de 10 secunde.

5. Exercitiu de supinare a trunchiului


Din pozitie intins pe spate, rasuceste bratele catre partea dreapta a trunchiului si picioarele catre stanga, tinand umerii lipiti de saltea. Mentine aceasta pozitie timp de 10 secunde, dupa care executa exercitiul si in oglinda. Exercitiul antreneaza muschii spinali si imbunatateste circulatia sangelui.

6. Exercitiu de aplecare a corpului din pozitie asezat


Asaza-te pe marginea patului si intinde picioarele. Inspira, apoi expira si intinde mainile catre varfurile picioarelor. Inspira din nou adanc si, pe timpul expiratiei, incearca sa apuci degetele de la picioare cu mainile. Intinde bine si gatul. Executa 10 repetari, dupa care relaxeaza corpul. Acest exercitiu antreneaza musculatura coapselor, spatelui si bazinului.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog