-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

20 de lucruri neobisnuite despre urina pe care trebuie sa le aflati!


Publicitate

Un articol de Maria

Da, stim ca acest articol suna ciudat, insa este foarte interesant! Stiati ca urina poate albi dintii si poate avea multe alte proprietati? Haideti sa aflam impreuna!


20 de lucruri neobisnuite despre urina, pe care trebuie sa le aflati!

1. Stiati ca 95% din urina este de fapt apa? Interesant, nu?

2. Asa cum am mai spus, puteti folosi urina, pentru a va albi dintii. Conform expertilor in domeniu, romanii erau sfatuiti sa isi foloseasca urina pentru a avea un zambet mai alb. Poate ca vi se pare ciudat, insa urina contine amoniu, ducand la albirea dintilor.

3. Urinam in jur de 7 ori pe zi, insa acest numar poate varia, in functie de cantitatea de apa pe care o bem si de alimentele pe care le consumam.

4. In mod normal, durata mictiunii este de 7 secunde, insa daca dureaza mai putin si aveti senzatia de a merge imediat la toaleta, inseamna ca va confruntati cu o infectie urinara.

5. Vezica unei persoane adulte poate retine intre 300 si 500 ml de urina.

6. Trebuie sa stiti ca femeile nu urineaza din vagin! Majoritatea barbatilor cred asta!

7. Se spune in popor ca muscaturile pot fi tratate aplicand urina pe zona cu probleme, insa acest lucru nu a fost demonstrat inca.

8. Domnilor, daca mergeti des la toaleta, inseamna ca aveti un organism sanatos si ca rinichii, ficatul si inima functioneaza bine.

9. Culoarea urinei poate spune multe despre sanatate- insa probabil ca stiati asta, nu?

10. Este foarte important sa stiti ca daca urina dumneavoastra are un miros dulce, inseamna ca este posibil sa suferiti de diabet.

11. Nu uitati, daca este un miros intepator, atunci va confruntati cu o infectie.

12. In urina exista peste 3,000 de compusi inclusiv clor, potasiu si sodiu.

13. Alimentele precum usturoiul, cafeaua si semi-preparatele determina aparitia unui miros neplacut al urinei, insa acest lucru se poate controla, daca va hidratati bine.

14. Stiati ca procesul de a nu mictiona suficient are o denumire? Da, se numeste oligurie.

15. Nitrogenul din urina se foloseste la prepararea prafului de pusca.

16. Exista o denumire chiar si pentru persoanele care nu pot urina in prezenta altor oameni. Acest proces se numeste parurezie.

17. Nu uitati, nu trebuie sa va fie rusine atunci cand urinati, sforaiti sau radeti, sunt normalitati! De asemenea uneori putem urina in timp ce radem sau facem sport, se numeste Intoleranta Urinara la Stres.

18. Urina a fost folosita drept masca de gaz, de catre canadieni, in I Razboi Mondial.

19. Acesta este un lucru foarte interesant- urina de dimineata este foarte acida, in comparatie cu cea din restul zilei.

20. Fluxul urinar al femeilor este mai mare decat cel al barbatilor.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog