-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

10 lucruri pe care oamenii de succes le abordeaza diferit de ceilalti


Publicitate

Un articol de Maria

Succesul financiar se datoreaza in mare parte deciziilor pe care le luam, iar oamenii de succes au ca numitor comun mentalitatile si obiceiurile de viata pe care le vom ilustra in continuare.

In general, oamenii de succes manifesta o mentalitate optimista asupra lucrurilor, isi asuma in intregime responsabilitatea gestionarii banilor si a afacerilor, si sunt dispusi sa sacrifice din beneficiile pe termen scurt pentru castiguri pe termen lung. Sunt oameni care stiu sa desprinda lectii din propriile greseli, si care mentin relatii apropiate cu persoane optimiste care, la randul lor, constientizeaza importanta informatiei si a studiului continuu, si care respecta o etica profesionala constructiva.

Provin din diferite domenii de activitate si isi incep cariera de la praguri salariale diferite, dar au in comun o serie de trasaturi care ii diferentiaza de oamenii obisnuiti.


Iata-le pe principalele 10:



1. NU-SI IROSESC TIMPUL IN FATA TELEVIZORULUI

Oamenii prosperi se uita foarte putin la televizor, si niciodata nu-si pierd timpul cu asa-numitele „reality-showuri”. Isi petrec timpul in mod intelept, preocupandu-se de propriile afaceri.

2. FAC SACRIFICII MARI

Oamenii prosperi economisesc la sange pe toate planurile in fazele initiale pentru a putea astfel sa-si investeasca veniturile si resursele limitate in afaceri care sa le asigure un profit oricat de mic. Unii investitori de succes, precum Warren Buffet, de exemplu, continua sa mentina un stil de viata modest chiar si cand ajung sa-si permita lucruri luxoase. Locuiesc in case modeste, conduc masini la mana a doua si nu-si irosesc banii pe iahturi sau limuzine opulente.

3. NU SE VICTIMIZEAZA

Oamenii care se autopercep ca fiind victime consuma mult timp si energie plangandu-se si proiectandu-si propriile esecuri asupra altora. Oamenii de succes isi analizeaza greselile si desprind lectii constructive din ele. In loc sa se lamenteze, acesti indivizi privesc esecurile ca pe niste prilejuri de a se perfectiona.

4. ECONOMISESC SI REDUC PE CAT POSIBIL CREANTELE

Oamenii prosperi lichideaza creantele cat mai repede posibil ca sa economiseasca banii aferenti acoperirii dobanzilor acumulate in timp. Cu cat achiti mai repede un imprumut, cu atat dobanda platita este mai mica. De asemenea, pentru investitori principala prioritate este aceea de a-si economisi lichiditatile. Daca iti faci un obicei de a pune bani deoparte, oricat de putini, poti folosi sumele economisite in situatii de urgenta ca sa acoperi cheltuielile neprevazute fara a mai apela la credite financiare. Iar cel mai bun mod de a economisi eficient este sa automatizezi tot acest proces. Pur si simplu implementeaza o forma de transfer periodic din contul curent in contul de economii. In scurt timp, vei avea la dispozitie o suma care poate fi investita. Nu face greseala de a cheltui banii economisiti pe „mofturi”, ci directioneaza-i catre alte investitii.

5. NU II ACUZA PE ALTII PENTRU PROPRIILE ESECURI

Oamenii prosperi isi asuma intreaga responsabilitate a propriilor decizii si actiuni financiare. In loc sa isi iroseasca energia pe gasirea de vinovati, investitorii inteligenti isi iau soarta in propriile maini si se implica pana la capat.

6. STABILESC PLANURI PE TERMEN LUNG

Oamenii prosperi stabilesc si respecta planuri pe termen lung. Chiar daca profitul este astfel intarziat, planurile pe termen lung asigura o cifra mai mare de castig.

7. PRODUC LUCRURI SAU FURNIZEAZA SERVICII DE VALOARE

Nu sunt simpli consumatori de produse si idei dezvoltate de altii. Oamenii de succes produc lucruri. Intreprind lucruri. Lucruri pentru care alti oameni sunt dispusi sa plateasca.

8. CONSTIENTIZEAZA IMPORTANTA EDUCATIEI

Oamenii prosperi cred in importanta educatiei si a perfectionarii continue. Citesc carti de specialitate si urmaresc programe de stiri relevante.

9. SE IMPLICA PROFESIONAL

Oamenii prosperi nu vin la birou doar ca sa faca act de prezenta. Se scoala devreme si stau peste program daca este nevoie. Muncesc din greu ca sa-si atinga obiectivele propuse.

10. DAU DOVADA DE PASIUNE SI IMPLICARE IN TOT CEEA CE INTREPRIND

Oamenii de succes fac tot ceea ce fac din pasiune autentica. Sunt mai captivati de procesul de productie in care sunt angrenati decat de banii obtinuti la capatul acestui proces.

Oamenii prosperi sunt disciplinati in demersurile de economisire si pun bani deoparte cat mai devreme si cat mai des posibil. Adopta un stil de viata modest. Isi iubesc munca si se dedica complet muncii lor. Au grija sa reduca creantele, sa-si asume responsabilitatea pentru propria situatie financiara si sa stabileasca planuri pe termen lung. Nu-si irosesc timpul cu nimicuri. Nu-si irosesc banii pe prostii. Profita de orice prilej ivit ca sa se perfectioneze pe plan profesional.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog