-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

10 Citate memorabile pentru cultivarea optimismului semnate de Roald Dahl


Publicitate

Un articol de Maria

Un scriitor consacrat, Roald Dahl este autorul a numeroase povestiri si carti pentru copii, printre care si celebrele Charlie si fabrica de ciocolata si Gremlins. Dahl a lasat mostenire atat lecturi vii desprinse dintr-un imaginar proaspat si bogat, cat si lectii de viata pretioase inserate abil in naratiunile sale concentrate.

Data de 13 septembrie a acestui an a marcat implinirea a 100 de ani de la nasterea lui Roald Dahl, care, desi astazi nu mai este in viata, continua sa traiasca prin opera remarcabila pe care a lasat-o in urma lui. In amintirea lui, ne-am gandit sa selectionam si sa impartasim cu voi cele mai inspirate citate ale autorului asupra cultivarii optimismului si desprinderii de lucruri pozitive din toate experientele de viata.


1. „Si, mai presus de orice, deschide bine ochii si studiaza cu atentie lumea din jurul tau, pentru ca cele mai pretioase secrete se ascund mereu in locuri nebanuite. Cei care nu cred in magie nu le vor descoperi niciodata.”

2. „Un om care nutreste ganduri bune nu va fi niciodata un om urat. Chiar si cele mai caraghioase si mai respingatoare trasaturi fizice capata o frumusete si o stralucire aparte atunci cand gandirea acelui om este bine intentionata si curata.”

3. „Am inceput sa constientizez tot mai bine importanta cultivarii pasiunilor si a urmaririi visurilor cu entuziasm. Am invatat ca, daca sunt captivat de un lucru, indiferent de natura lui, trebuie sa ma dedic lui cu toata inima, sa-l imbratisez strans, sa-l pretuiesc, sa-l iubesc si sa-l indeplinesc cu pasiune. Nu exista jumatati de masura in urmarea pasiunilor, ele trebuie iubite cu infocare si sorbite pana la ultima picatura.”

4. „In adancul sufletului fiecarui om zace o putere extraordinara care poate schimba lumea.”

5. „Chiar si cea mai fascinanta experienta de viata paleste in fata unei experiente imaginare vii. Descatuseaza-ti imaginatia si vei trai cea mai pura si mai plenara forma de libertate.”

6. „Cele mai antrenante experiente de viata sunt si cele care ne sperie cel mai tare. Daca lucrurile n-ar sta asa, cu siguranta nu ne-ar mai capta deloc interesul.”

7. „Nu face nimic pe jumatate, fara sa te implici, doar ca sa scapi mai repede. Avanta-te cu toata fiinta in ceea ce faci, fii indraznet si incalca limitele fara ezitare. Este nevoie de multa nebunie ca sa realizezi lucruri fascinante...”

8. „Cand intampina dificultati mari si ajung la capatul rabdarii, unii oameni cedeaza sub presiune si se dau batuti. Altii insa, desi putini, raman fermi pe pozitie si continua lupta. Acesti oameni dau dovada de forta si curaj atat pe timp de razboi, cat si pe timp de pace. Au un spirit de nebiruit si nimic nu ii poate face sa cedeze, nici durerea, nici tortura si nici moartea.”

9. „Viata unui scriitor este un iad spre deosebire de cea a unui om de afaceri. Scriitorul trebuie sa se oblige singur sa lucreze. Trebuie sa-si stabileasca singur propriul program de lucru si, daca nu se asaza la biroul de lucru sa scrie, nu are cine sa-l impinga de la spate sa se tina de treaba.

Iar daca e un scriitor de fictiune, atunci traieste intr-o lume a fricii. In fiecare zi trebuie sa scorneasca idei noi si nu are niciodata garantia ca ideile cautate vor veni. Dupa doua ore de scris, scriitorul de fictiune se simte complet epuizat. Pentru ca in acele doua ore, scriitorul a batut kilometri intregi ca sa ajunga intr-un loc nou, necunoscut lui, locuit de oameni complet diferiti, iar efortul de intoarcere la locul de plecare este urias.

Intoarcerea la realitate este pentru el zguduitoare. Scriitorul iese buimacit din biroul de lucru... inseamna sa fii nebun sa devii scriitor. Singura lui rasplata este libertatea absoluta. Singurul lui stapan este propria inima, si sunt convins ca acesta este imboldul lui suprem de a scrie.”

10. „Lumea este plina de enigme de dezlegat, si exista nenumarate lucruri asupra carora nici nu ai inceput inca sa-ti pui intrebari.”

Speram ca citirea acestor citate te-a miscat la fel de tare pe cat ne-a miscat pe noi! Toate converg, iata, catre aceeasi idee: nu inceta sa explorezi lumea, nu-ti fie frica de propria imaginatie, si continua sa crezi in miracole.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog