-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Fa asta pentru a intari sistemul imunitar al copilului tau!


Publicitate

Un articol de Maria

Cea mai mare grija a unui parinte este sa-si protejeze copilul de boli, dar bebelusii sunt foarte sensibili la imbolnavire, mai ales la viroze respiratorii, deoarece au un sistem imunitar foarte fragil.

Copiii foarte mici nu pot sa exprime in cuvinte faptul ca sunt bolnavi, asa ca este de datoria parintilor sa fie atenti la simptomele observabile si sa intervina la timp. In special la copii, cel mai bun mijloc de tratament este preventia, iar principalul scop trebuie sa fie intarirea sistemului imunitar.

In continuare iti prezentam pasii esentiali de urmat pentru intarirea sistemului imunitar la copiii mici.


1. Alimentatia bogata in nutrienti si produse fortificate

Cel mai important aspect de care trebuie sa te ingrijesti este alimentatia. Alaptarea copilului pana cel putin la varsta de 6 luni are o contributie majora la dezvoltarea sistemului imunitar al acestuia, iar cerealele fortificate si piureurile de fructe si legume proaspete sunt la fel de importante in acest sens.

2. Obisnuieste copilul sa doarma pe o paturica din piele de oaie

Studiile arata ca interactiunea copiilor mici cu hainele si asternuturile din blana naturala ajuta la intarirea sistemului imunitar al acestora aproape la fel de mult ca schimbul de microbi cu un animal de casa. Microbii din blana pot incuraja plamanii fragezi ai copilului sa dezvolte mai repede o imunitate puternica si durabila.

3. Suplimenteaza aportul de iaurt

Iaurtul simplu contine multe bacterii benefice cu rol important in dezvoltarea sistemului imunitar al copilului. Pentru un gust mai bun si un supliment de vitamine si minerale esentiale, poti amesteca iaurtul cu piureuri de fructe.

4. Plimba copilul mai mult in zilele insorite

Expunerea la lumina solara stimuleaza secretia vitaminei D, care contribuie la absorbtia calciului, rezultatul fiind un sistem imunitar mai solid si oase mai puternice. In perioadele in care nu poti scoate copilul des la aer, echilibreaza aportul de vitamina D cu ajutorul suplimentelor alimentare.

5. Suplimenteaza acizii grasi esentiali din alimentatie

Carnea de peste, in special de somon, macrou, ton si sardina, abunda in acizi grasi esentiali foarte pretiosi pentru intarirea sistemului imunitar al copilului. Ai insa mare grija ca preparatele din peste sa nu contina deloc oase!

Stimularea sistemului imunitar inca de la o varsta frageda ii asigura copilului o sanatate mai buna si o mai buna protectie impotriva imbolnavirilor inclusiv in etapele mai tarzii ale copilariei.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog