-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

DOUA GEMENE, FRUCTUL IUBIRII INTERZISE DINTRE O CALUGARITA SI UN PREOT. IATA-LE LA 5 ANI DE LA PACATUL MAMEI


Publicitate

Capul de afis al ziarelor din Romania a fost ocupat cateva saptamani bune la finele anului 2011 cu detalii picante despre povestea de amor interzisa dintre doi monahi, consumata in Schitul Amara, in oraselul cu acelasi nume situat departe in campia infinita a Baraganului.


Dumnezeu a facut ca din idila dintre fosta stareta Sebastiana la manastirea din Tariceni (judetul Calarasi) si parintele duhovnic Antonie Ciobanu, de la Schitul Amara (Ialomita) sa rezulte si doua fetite gemene care astazi au ajuns la varsta de 5 ani.

Poveste de dragoste dintre cei doi a inceput in anul 2010, cand maica Sebastiana a ajuns la Schitul Amara. Trebuia sa-i ajute pe cei cativa calugari de aici sa-si organizeze gospodaria monahala. In schimb, femeia s-a indragostit de tanarul duhovnic Antonie si a cazut in pacat cu acesta.

Cand a ramas insarcinata, maica stareta a fost mutata misterios la Manastirea Tariceni, din Calarasi. Chiar si asa, localnicii din Amara si Tariceni spun ca iubitii se vizitau in continuare, invocand slujbele religioase pe care trebuiau sa le pregateasca riguros in cele doua lacasuri de cult.

Desi legile bisericesti spun ca, in urma faptei savarsite, duhovnicul ar trebui scos din mediul monahal, reprezentantii Episcopiei au hotarat atunci ca barbatul va primi doar canoane si mustrari, in cel mai rau caz, o suspendare pe o perioada scurta. Insa maica Sebastiana, pe numele ei din cartea de identitate a fost pedepsita mai rau, ea a fost exclusa din viata monahala pana cand copiii vor fi majori.

Elena Gatlan, fosta calugarita a fost acuzata din toate partile pentru aceasta sarcina, iar acum femeia spune ca s-a simtit ca a fost cea mai dispretuita femeie dupa Revolutie. Ea isi intretine acum gemenele concepute in manastire din salariul pe care il castiga la o fabrica de incaltaminte. Fosta stareta Sebastiana simte ca a fost hulita pe nedrept de societate, iar acum vrea sa duca o viata retrasa.

Chiar daca a fost excomunicata de Biserica Ortodoxa fosta stareta Sebastiana nu a putut sa intoarca spatele credintei. Ana Ecaterina si Maria Nectaria, fetitele sale, sunt invatate sa respecte toate regulile invataturii crestine, asa cum au precizat apropiati ai femeii, pentru libertatea.ro.

Se plange putinilor apropiati ca a fost hulita fara sa faca rau vreunei persoane, fara sa fure ceva. Insa, intelege ca a facut rau imaginii Bisericii.

Acum, ajunsa la varsta de 44 de ani, s-a izolat si mai mult. Nu vrea sa mai aiba prieteni cu exceptia a doua-trei persoane care au ajutat-o. Oameni care au sprijinit-o in 2011, in perioada cand femeia risca sa ajunga pe drumuri cu cei doi bebelusi. Unul dintre acestia este nasul fetitelor, Stefan Florescu, presedintele Fundatiei “Din suflet pentru suflet”.

Nu-si doreste un partener

Elena s-a mutat de patru ani in Bucuresti si lucreaza la o fabrica de incaltaminte. Locuieste singura, nu are un partener de viata si nici nu este interesata sa aiba vreo relatie. O mai ajuta o prietena maica, acesta avand uneori grija de fetite, cand este la munca.

Experienta de stareta la manastirii, pozitie din care se ocupa de administrarea si intretinerea lacasului de cult, a ajutat-o pe Elena Gatlan sa urce si in ierarhia fabricii. “Acum lucreaza ca gestionara. Este bine, castiga cat sa-si intetina fetele”, ne-a mai transmis Stefan Florescu.


Ana Ecaterina si Maria Nectaria vor face cinci ani in luna noiembrie si merg la gradinita. “Sunt doi copii minunati. Eu am ales sa o ajut, desi atunci si Biserica o respingea, pentru ca am inteles ca nu facuse rau nimanui, iar fetitele chiar nu aveau nicio vina. Am zis sa nu o judec si eu”, a mai declarat Stefan Florescu pentru ziarul Libertatea.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog