-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cercetarile au aratat: copilul mosteneste inteligenta de la mama, nu de la tata!


Publicitate

Tatii ne vor uri, insa studiile arata ca inteligenta copilului vine de la cromozomul X, adica cel feminin...spune Dr. Keith Witt.

Pana de curand, toata lumea credea ca inteligenta este mostenita atat de la tata cat si de la mama. Totusi adevarul este altul, femeile influenteaza mai mult abilitatile cognitive ale copilului. Trebuie sa stiti faptul ca acest studiu este unul destul de controversat si ca genetica este un domeniu complex. Pe de alta parte, se fac in continuare studii care sa aduca in prim plan un raspuns ce contesta aceasta varianta.



Rolul cromozomilor X si Y. Exista multi oameni care efectiv nu au habar de ceea ce reprezinta genetica, asa ca este important sa trecem rapid in revista cateva date esentiale.

– Cromozomul este o structura formata din proteine si acizi nucleici. Acesta contine informatia genetica
– Orice fiinta are 1 pereche de cromozomi in fiecare celula.
– Femeile au 2 cromozomi X, iar barbatii unu singur si 1 Y.

Ramura cognitiva este adesea influentata de cromoyomul X. Teoretic, femeile sunt mai susceptibile in a influența cognitia pentru ca femeile posedă doi cromozomi X in timp ce barbatii poseda doar unul. Inteligența este considerata a fi o gena foarte conditionata - o gena conditionata care provine direct de la mama.

In acest studiu, oamenii de stiinta au folosit soareci modificati genetic pentru a testa ipoteza lor. Ei au descoperit ca subiectele de testare embrionare carora le-a fost administrat materialul genetic predominant matern au dezvoltat un corp mic si un craniu si un creier mult mai mari. Subiectii care au primit cantități disproporționale de material genetic patern au dezvoltat un corp mai mare, dar craniul si creierul mult mai mici. In plus fata de marimea craniului si creierului, cercetatorii au avut acces la alte cateva observații interesante.
În primul rand, au identificat sase zone ale creierului care contineau numai gene materne sau paterne. În al doilea rand, ei nu au gasit nici un material genetic patern in cortexul cerebral - zona a creierului responsabila de functionarea executiva, cum ar fi limba, planificarea, rationamentul logic si gandirea avansată.

În 1984, Departamentul de Stiinte de la Universitatea Cambridge a concluzionat in cele din urma ca genetica materna contribuie mai mult la centrele de gandire ale creierului.

Concluzie:

Fara indoiala, concluziile acestui studiu și ale studiilor conexe ce tin de inteligenta vor continua sa fie evaluate si controlate. După cum s-a mentionat, niciun studiu stiintific care face afirmatii in ceea ce priveste dezvoltarea intelectului nu va fi vreodată pe deplin acceptat de toata lumea. Cu toate acestea, in cazul în care exista o concluzie aceasta este urmatoarea: mamele au o influență semnificativă asupra abilităților cognitive ale copiilor. Și nu este doar genetica. Departe de acest lucru. Nutritia si educatia unui copil influenteaza in mod direct cresterea lor intelectuală - doua responsabilitati in principal supervizate de catre mama. Mai mult decat atat, legatura speciala dintre mama si copil oferă stimulent pentru acesta din urma, ajutandu-l sa exploreze si sa dirijeze problemele aparute. In concluzie, femeile joacă un rol mult mai mare in ceea ce priveste dezvoltarea intelectuala a copiilor decat poate fi inteles de un experiment de genetica. Cu toate acestea, rezultatele acestor studii si ale altor studii par a sustine ideea ca mama noastra ne da puterea creierului.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog