-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

14 REMEDII CASNICE CU EFECT RAPID IMPOTRIVA COSURILOR


Publicitate

Un articol de Maria

1. SUC DE PORTOCALE SI COJI DE PORTOCALE

Acidul citric si vitamina C continute de portocale transforma aceste citrice intr-un bun remediu impotriva cosurilor.

In primul rand, curata tenul bine cu apa calda ca sa deschizi porii si spala-te bine si pe maini ca sa nu contaminezi pielea cu bacterii. Freaca usor coji de portocale pe zonele afectate.


Foloseste cate o coaja de portocala pentru fiecare cos in parte ca sa preintampini transferul de bacterii si suprainfectarea.

Stoarce putin suc de portocale dupa ce decojesti fructele. Inmoaie un disc de bumbac sau un betisor pentru urechi in sucul proaspat si tamponeaza cu el zonele afectate. La fel, se recomanda sa folosesti cate un disc curat pentru fiecare aplicatie in parte.

Lasa sucul sa actioneze intre 15 si 30 de minute, dupa care spala-te pe fata cu apa rece ca sa inchizi porii.

Nota: Clateste-te cu multa apa si intrerupe tratamentul daca apar mancarimi sau o senzatie de arsura.

2. CEAI VERDE

Numeroase studii au dovedit ca ceaiul verde este foarte eficient pentru tratarea eruptiilor acneice. Acesta actioneaza bine atat cand este aplicat extern cat si atunci cand este folosit intern. Ceaiul verde contine un antioxidant denumit epigallocatechin-3-galat sau EGCG, care reduce productia de sebum, inhiba inmultirea bacteriilor si calmeaza inflamatiile pielii predispuse la acnee.

Mod de folosire a ceaiului verde in tratamentul acneei:

Pune cateva frunze de ceai verde (sau un plic de ceai) intr-o cana plina cu apa clocotita si lasa-le la infuzat timp de 5-10 minute.

Intre timp, curata bine tenul cu apa si usuca-te prin tamponarea usoara cu un prosop moale. Cand ceaiul ajunge la temperatura camerei, imbiba in el un disc de bumbac si tamponeaza cu el zonele afectate. Lasa ceaiul sa actioneze pe piele timp de 10-15 minute, dupa care clateste pielea cu apa din abundenta.

3. PASTA DE DINTI

Pasta de dinti este un remediu rapid impotriva cosurilor, deoarece le grabeste uscarea. Spala tenul bine si aplica putina pasta de dinti direct pe cosuri. Cel mai indicat este sa folosesti pasta de dinti alba si nu pe baza de gel, si sa o lasi sa actioneze peste noapte, sau cel putin timp de 30 de minute inainte sa o indepartezi prin clatire cu apa rece.

Nota: Uneori, pasta de dinti poate provoca mancarime si senzatie de arsura, mai ales daca tenul este hipersensibil. In acest caz, incearca alte remedii.

4. ULEI DIN ARBORE DE CEAI

Uleiul din arbore de ceai este un remediu eficient impotriva cosurilor pentru faptul ca poseda proprietati antibacteriene si antiseptice. Acesta actioneaza precum un solvent care degreseaza si dezinfecteaza pielea iritata, desfundand porii si eliminand surplusul de celule moarte.

Uleiul din arbore de ceai trebuie diluat cu apa inainte de folosire. Concentratia recomandata este de o picatura de ulei la noua picaturi de apa.

Mod de utilizare in tratamentul acneei:

Curata tenul in profunzime si usuca-l prin tamponarea usoara cu un prosop. Inmoaie un disc de vata in solutia diluata de ulei din arbore de ceai si tamponeaza cu el zonele afectate. Clateste pielea bine cu apa dupa 15-20 de minute.

Poti creste eficienta uleiului adaugand si 1 lingura de gel de aloe vera.

Nota: Nu uita sa diluezi mereu uleiul din arbore de ceai inainte de aplicatiile externe!

5. SUC DE LAMAIE

Stoarce o lamaie si aplica pe zonele afectate cateva picaturi de zeama. La inceput este posibil sa resimti putina mancarime si arsura, dar simptomele cedeaza repede. Zeama de lamaie reduce inflamatia si umflaturile. Cel mai indicat este sa efectuezi tratamentul cu 1 ora inainte de culcare. Inainte sa te bagi in pat, clateste pielea cu apa si aplica putina crema hidratanta.

SAU

Prepara o pasta amestecand o lingurita de praf de scortisoara cu o lingura de zeama de lamaie. Aplica pasta direct pe cosuri si las-o sa actioneze timp de cateva ore inainte de a merge la culcare. Inainte sa te bagi in pat, indeparteaz-o prin clatire cu multa apa.

Acest remediu nu este recomandat persoanelor cu piele foarte sensibila, deoarece poate provoca iritatie, uscaciune si inrosire.

6. ASPIRINA

Aspirina actioneaza si ea foarte rapid impotriva eruptiilor acneice. Zdrobeste 1-2 tablete de aspirina si amesteca praful cu cateva picaturi de apa ca sa obtii o pasta. Aplica pasta direct pe cosuri si las-o sa actioneze timp de cateva minute inainte de a o indeparta cu apa din abundenta. Aspirina poseda proprietati antiinflamatorii, reduce umflaturile si inchide porii.

7. BICARBONAT DE SODIU

Bicarbonatul de sodiu actioneaza si el rapid impotriva cosurilor si poate fi folosit fara probleme chiar si pielea sensibila.

Prepara o pasta amestecand bicarbonat de sodiu cu cateva picaturi de apa si aplic-o direct pe zonele afectate. Las-o sa se usuce pe piele si indeparteaz-o apoi cu apa calduta. In urma tratamentului este bine sa folosesti o crema hidratanta.

Ai grija sa nu lasi pasta sa actioneze pe piele mai mult de 30-40 de minute ca sa previi uscarea excesiva a tenului.

8. MIERE SI SCORTISOARA

Amesteca miere cu scortisoara in cantitati egale si aplica remediul pe tenul curat si uscat. Poti lasa preparatul pe piele pana a doua zi dimineata.

9. USTUROI

Usturoiul poseda si el proprietati antibacteriene, asa ca este de folos si in tratamentul acneei. Ai insa grija sa il aplici doar in forma diluata.
Zdrobeste cativa catei de usturoi si colecteaza sucul intr-un recipient. Dilueaza-l cu cateva picaturi de apa, pune si putin gel de aloe vera, amesteca totul bine si aplica preparatul direct pe cosuri.

Ca sa previi eruptiile acneice, introdu cat mai mult usturoi si in alimentatie.

10. MIERE

Chiar si fara scortisoara, mierea este foarte eficienta impotriva cosurilor si, in plus, hidrateaza bine pielea.

Aplica putina miere direct pe cosuri, las-o sa actioneze cel putin 60 de minute sau, in mod ideal, peste noapte, dupa care clateste pielea bine cu apa calduta.

11. BAI DE ABURI

Baile de aburi sunt excelente pentru ten, curata porii in profunzime si grabesc vindecarea cosurilor.

Umple un vas adanc cu apa clocotita, apleaca-te asupra vasului, inchide ochii, acopera-ti capul cu un prosop si mentine pielea fetei in contact cu aburul timp de cateva minute. In urma, clateste bine pielea cu apa calduta si, ca sa previi uscarea excesiva, aplica si un gel hidratant fara continut de ulei.

12. MENTA

Menta calmeaza iritatiile, racoreste pielea si vindeca roseata cauzata de inflamatie. Planta este si un bun antiseptic, asa ca omoara si bacteriile cauzatoare de acnee.

Zdrobeste cateva frunze de menta si extrage sucul. Aplica acest suc direct pe cosuri si lasa-l sa actioneze timp de 10 minute, dupa care clateste-te cu apa rece.

Daca nu gasesti frunze proaspete de menta, poti folosi si ulei de menta, fie ca atare, fie sub forma diluata cu apa. Aplica uleiul pe zonele afectate, maseaza-l usor in piele si clateste apoi pielea cu apa.

13. CASTRAVETE

Castravetele este o sursa bogata de potasiu si de vitaminele A, E si C. Are efect calmant si racoritor asupra pielii si este un bun remediu impotriva cosurilor.

Feliaza subtire cativa castraveti proaspeti si inmoaie feliile in apa rece timp de aprox. o ora. Strecoara apa si bea-o, sau foloseste-o pentru clatirea tenului.

Poti aplica feliile de castravete si direct pe piele, lasandu-le sa actioneze timp de 15-20 de minute.

14. FOLOSIREA COMPRESELOR CU GHEATA

Gheata calmeaza foarte repede usturimea si disconfortul cauzate de cosuri.

Infasoara cateva cuburi de gheata intr-o panza de bumbac sau in folie de aluminiu, apoi aplica compresele reci pe cosuri si mentine-le in contact cu pielea timp de cateva minute.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog