-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Top 5 cele mai bune alimente prin care putem preveni dezechilibrul hormonal


Publicitate

Organismul nostru trebuie sa absoarba nutrientii potriviti pentru a functiona corespunzator. Femeile tinere ar trebui sa consume alimente care echilibreaza nivelul hormonal si controleaza menstruatia.

In aceasta categroie intra si femeile mai putin active, de varsta mijlocie sau cele care au intrat la menopauza, deoarece aceste alimente le vor face sa arate mai tinere si le vor scapa de riduri.


Organismul nu este capabil sa produca hormoni, fara ajutorul alimentelor bogate in nutrienti. Iata topul celor 5 alimente pe care este bine sa le consumati, dar si cel al alimentelor pe care trebuie sa le evitati.

Benefice


1. Iaurt

Iaurtul a fost consumat inca din antichitate si are foarte multe avantaje. Iaurtul este bogat in calciu, esential pentru intarirea oaselor. Vitamina D, raspunzatoare cu echilibrarea hormonilor.

2. Pestele gras

Omega-3 este cel mai important pentru mentinerea sanatatii celulelor, in randul femeilor. Acesta poate preveni aparitia unor boli precum hipertensiune, depresie sau boli inflamatorii.

3. Legumele bogate in antioxidanti

Legumele de culoarea verde inchis sunt bogate in antioxidanti. Incercati sa consumati salata verde, spanac sau coriandru.

4. Condimente vindecatoare

Condimentele sunt esentiale, daca ne dorim sa ramanem vesnic tinere. Ghimbirul sau usturoiul echilibreaza hormonii si regenereaza pielea.

5. Avocado

Avocado este bogat in grasimi sanatoase, in fibre, magneziu, potasiu, Vitamina E, B, acid folic, toate esentiale in echilibrarea hormonala.

De evitat:


1. Zaharul

Zaharul este considerat a fi dusmanul numarul 1. Consumul de zahar este principalul motiv al aparitiei obezitatii si diabetului. In cazul femeilor, acesta duce la dezechilibru hormonal. Pe langa toate astea, este foarte daunator pancreasului si sistemului digestiv. Consumul de zahar poate compromite sistemul nervos cu 50%.

2. Alcoolul

Consumul de alcool poate distruge functiile organelor, ducand la deshidratare. Daca suferiti de bufeuri, renuntati la alcool.

3. Cafeina

Femeile aflate la menopauza ar trebui sa renunte la cofeina, deoarece produce bufeuri. In randul femeilor tinere provoaca anxietate si iritabilitate. Renuntarea la cafeina echilibreaza sistemul hormonal.

4. Alimente cu indice glicemic crescut

Zaharul din sange joaca un rol important in aparitia dezechilibrului hormonal. Alimentele precum painea alba, zaharul si sucul din fructe cresc nivelul insulinei si schimba metabolizarea estrogenului.

5. Soia

Soia contine fitoestrogen si mimeaza adesea functionarea normala a hormonilor. Soia poate avea un impact negativ asupra tiroidei, organ necesar pentru echilibrarea nivelului hormonal. Consumul excesiv de soia, poate avea urmari grave precum: infertilitate, crestere in greutate, schimbari de comportament si disfunctii musculare.

Putem concluziona prin a spune ca doar prin consumul alimentelor sanatoase, viata noastra va fi mult mai buna!

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog