-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cum poti curata tractul gastrointestinal de toxine si accelera digestia


Publicitate

Tractul gastrointestinal uman are o lungime de aproximativ opt metri si reprezinta o parte importanta a tractului digestiv. Acesta asigura o buna absorbtie in corp a nutrientilor din alimentatie, iar flora intestinala ofera protectie impotriva bolilor. Problemele de absorbtie se pot manifesta prin simptome de letargie, constipatie, probleme digestive, respiratie urat mirositoare sau balonare.


Iata cele mai eficiente sase moduri in care poti sprijini sanatatea tractului gastrointestinal.

1. Argila medicinala

Argila reprezinta un mijloc eficient si perfect natural de tratament al problemelor gastrointestinale. Aceasta curata si detoxifiaza tractul gastrointestinal si impinge afara din corp bacteriile nocive, colesterolul si alti factori contaminanti.

In plus, argila medicinala contribuie la vindecarea unui spectru larg de afectiuni, printre care si durerile si arsurile de stomac, balonarea si sindromul de colon iritabil. Praful de argila contine minerale precum magneziu, fier, cupru, seleniu si calciu, care neutralizeaza acizii stomacali.

Argila medicinala poate fi consumata cu sau fara apa. Daca nu tolerezi gustul ei, poti folosi capsule cu argila. Un amanunt important este ca tratamentul cu argila nu trebuie sa dureze mai mult de trei saptamani odata.

2. Bea multa apa si bauturi sanatoase

Desi pare un lucru banal, multi oameni pur si simplu nu reusesc sa bea suficienta apa. Consumul a doi sau trei litri de apa pe zi asigura o mai buna detoxifiere a corpului.

Ceaiurile de plante, shake-urile cu verdeturi si sucurile proaspete de fructe sprijina si ele sanatatea tractului gastrointestinal.

3. Cojile semintelor de plantago

Cojile semintelor de plantago, o planta originara din India si Africa de Nord, sunt excelente pentru curatarea tractului gastrointestinal. Mucina din alcatuirea semintelor absoarbe apa din intestine si isi mareste volumul, asigurand o eliminare mai completa a toxinelor si imbunatatind functia digestiva.

Ai grija sa consumi multa apa la administrarea acestor seminte, si anume o cana pentru fiecare portie. Astfel eviti uscarea excesiva a scaunelor.

4. Nutritie sanatoasa

Alimentatia saraca in fibre si alcatuita din produse nesanatoase ingreuneaza tractul gastrointestinal si dezechilibreaza flora intestinala. Pentru o digestie mai buna, pastreaza un bun echilibru intre alimentele acide si cele bazice renuntand la produsele semipreparate si crescand aportul de alimente proaspete, bogate in fibre. Salatele, fructele si legumele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica.
Printre alimentele bazice se numara brocoli, kiwi, prunele, ardeii grasi, chimenul, merele, morcovii, spanacul si sfecla rosie. Pentru echilibrarea acizilor din tractul gastrointestinal, se recomanda sa consumi verdeturi (de ex. rozmarin), ciuperci, nuci si leguminoase (de ex. linte).

5. Plante amare

Legumele si ierburile cu gust amar sunt excelente pentru refacerea florei intestinale sanatoase. Aceste plante asigura o eliminare mai buna a toxinelor, virusurilor si bacteriilor. Printre plantele amare se numara angelica, anghinarea, urzicile si papadia. Acestea pot fi consumate sub forma de ceaiuri sau concentrate si trebuie administrate de mai multe ori pe zi timp de trei saptamani.

6. Masarea stomacului

Masajele stomacale curata si revigoreaza tractul gastrointestinal, imbunatatind astfel digestia. Maseaza-ti stomacul de doua ori pe zi respirand adanc. Nu este nevoie sa apesi tare cu degetele, uneori este suficienta si o stimulare blanda cu degetele.

Intinde-te pe pat si indoaie putin genunchii. Sprijina-ti mainile pe partea de sus a abdomenului si maseaza-l usor cu mana dreapta pana in dreptul buricului. Fa apoi aceleasi miscari cu mana stanga. Aseaza palmele pe zona de mijloc a stomacului si atinge-ti buricul cu degetele mari. Varfurile degetelor trebuie sa fie orientate catre osul pubian. Efectueaza miscari circulare in sensul acelor de ceasornic intai cu mana dreapta, apoi cu mana stanga. La final, maseaza stomacul prin miscari circulare cu ambele maini simultan.

Aceste sfaturi au caracter orientativ si descriu metode care trebuie sa sprijine tratamentele medicale, si nu sa le inlocuiasca. Se recomanda sa consulti in primul rand sfatul medicului.

Sursa: hefty.co

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog