-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Un barbat in varsta de 256 isi dezvaluie secretul inainte de moarte.


Publicitate

Va intrebati care este cel mai batran om din lume? Faceti cunostinta cu Li Ching Yuen, un barbat care a ajuns la varsta de 256 de ani! Credeti-ne nu este un mit sau vreo poveste SF.

Conform unui articol din anul 1930, aparut in Ziarul New York Times, Wu Chung-chieh, un profesor din cadrul Universitatii Chengdu, a descoperit arhiva Guvernului Imperial Chinez, din anul 1827, de unde a aflat despre Li Ching-Yuen. Acesta era felicitat pentru longevitatea sa, cu ocazia implinirii varstei de 150 de ani, iar in alte cateva documente ce datau din anul 1877, Li Ching-Yuen era sarbatorit pentru uimitoarea varsta de 200 ani!


In anul 1928, un corespondent al New York Times scria despre faptul ca multi dintre batranii din cartierul lui Li isi aminteau de vremea in care erau copii, iar Li era deja un om batran.

Li Ching-Yuen si-a inceput stilul de viata vegetarian, inca de la varsta de 10 ani, lucru care explica vasta sa documentare in ceea ce priveste plantele chinezesti si plantele din zonele inconjuratoare. Practic Li Ching-Yuen a supravietuit cu o dieta bazata numai pe plante medicinale care includea lingzhi, goji, ginseng salbatic, he shou wu, gotu kola si multe altele. In anul 1749, la varsta de 71 de ani, Li Ching-Yuen s-a inrolat in Armata Chineza pentru a preda artele martiale. Li avea o reputatie extrem de buna in China si era foarte respectat. Se zvoneste ca s-ar fi casatorit de 23 de ori si ca a fost tatal a 200 de copii.

Se spunea ca Li putea sa scrie si sa citeasca inca de cand era mic, iar pana la varsta de 10 ani calatorise deja in Kansu, Shansi, Tibet, Annam, Siam si Manchuria, pentru a culege plante. In primii 100 de ani a continuat sa faca asta, dupa care a inceput sa vanda plantele pe care le consuma.

Nu a fost singurul
Potrivit unuia dintre discipolii lui Li, el a intalnit odata un barbat in varsta de 500 de ani, chiar si mai in varsta, care l-a invatat exercitii de Qigong si i-a dat recomandari dietetice care l-ar ajuta in prelungirea duratei de viata, in proportii supraomenesti. In afara de Qigong si o dieta bogata in plante, ce altceva putem invata de la acest maestru al longevitatii?

Ce ziceti de asta: Pe patul de moarte, faimosul Li a spus: „Am facut tot ce aveam de facut in aceasta lume”. Ar putea parea banale ultimele sale cuvinte, facand de asemenea aluzie la una dintre cele mai mari secrete pentru o viata lunga si prospera. Este interesant de remarcat faptul ca in Occident, suntem de multe ori invatati sa credem ca imbatranirea este ceva ce trebuie sa fie „combatut” cu dispozitive de inalta tehnologie in infrarosu si arta medicatiei.

Secretul sanatatii sale:
Li a fost intrebat despre secretul longevitatii sale. Acesta a fost raspunsul lui: „ Pastrati-va inima linistita, mergeti ca o broasca testoasa, plimbati-va sprinten ca un porumbel si dormiti ca un caine”. Acestea au fost sfaturile date de catre Li lui Wu Pei-fu, discipol militar, interesat de longevitatea lui Li.

Li a sustinut ca un suflet calm si linistit, asociat cu cateva tehnici de respiratie, au fost secretele longevitatii sale. Cu siguranta si dieta a avut un rol important.

De ce ne vine atat de greu sa credem aceasta poveste?

Cum durata medie de viata pentru lumea Occidentala in prezent este de 70-85 ani, gandul ca ar putea exosta cineva care traieste peste 100 de ani, poate parea ireal, iar ideea ca cineva traieste peste 200 de ani pare deja extrem de suspect. Dar de ce sa nu credem ca oamenii pot trai atat de mult?

Trebuie sa tinem cont de faptul ca unii oameni, din lumea noastra, nu au un stil de viata modern, ei nu trebuie sa se confrunte cu stresul, nu respira aer poluat si fac sport in mod regulat. Ei nu mananca zaharuri rafinate, faina sau orice alimente care contin pesticide pulverizate. Ei nu traiesc cu o alimentatie plina cu elemente nocive.

Ei nu mananca carne grasa, deserturi zaharoase, si alimente modificate genetic. Fara antibiotice, fara alcool si fara tutun. Dietele lor nu numai ca exclud alimentele nesanatoase, pe care noi le folosim atat de des, ci includ si plante aromatice sau alimente care stimuleaza organele interne.

De asemenea, acestia isi petrec timpul liber in natura, practicand tehnici de respiratie si meditare, care s-au dovedit ca imbunatatesc sanatatea mentala, fizica si emotionala. Ei traiesc o viata simpla, pentru a avea un somn linistit, petrec o mare parte din timp in natura, sub razele soarelui.

Atunci cand avem sansa de a ne relaxa la soare, ne simtim instantaneu reimprospatati si numim aceasta o „vacanta”. Imaginati-va cum este sa petreceti o viata intreaga in munti, la soare! Este o combinatie perfecta pentru sanatatea mentala, spirituala si bunastarea fizica.

Nu ma indoiesc nici macar o secunda de faptul ca daca toti am trai dupa aceste reguli, am ajunge la varsta de minim 100 de ani si ni s-ar parea ceva obisnuit. Daca am avea mai multa grija de corpul nostru, cine stie cat am putea trai?

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
Rid
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog