-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

FRECVENTA URINARII ZILNICE REFLECTA STAREA DE SANATATE


Publicitate

Un articol de Maria

Potrivit medicului Neil Grafstein, profesor asistent urolog la Spitalul Mount Sinai din New York, frecventa urinarii poate dezvalui lucruri importante despre sanatate.

Cat de des ar trebui sa urineze o persoana?


De regula, o persoana sanatoasa urineaza de sase pana la opt ori pe zi. Bineinteles, exista multi factori care influenteaza frecventa de urinare, in primul rand cantitatea si tipul lichidelor consumate pe timpul zilei.

De exemplu, este normal ca persoanele care beau o cantitate mare de apa zilnic sa urineze mai mult si mai des. Dar si persoanele care nu se hidrateaza corespunzator si beau in schimb mult alcool sau bauturi cofeinizate pot urina la fel de frecvent, aceste substante avand efect diuretic.

Frecventa de urinare mai este influentata si de sensibilitatea si starea de sanatate a vezicii. Iritatiile si infectiile urinare afecteaza si ele ritmul si volumul de urinare.

Putem urina mai putin des?

De multe ori, intensificarea frecventei de urinare se poate datora hiperactivitatii vezicii. Insa, cu exceptia problemelor de incontinenta, putem invata sa controlam frecventa zilnica de urinare, sustine dr. Grafstein.

Alte informatii legate de urinare

- Blocarea urinarii nu este daunatoare atat timp cat nu produce durere.

- Blocarea regulata a procesului de urinare poate duce la infectii ale vezicii urinare.

- Culoarea normala a urinei este galben-transparent.

- Anumite alimente pot influenta culoarea urinei (murele o pot schimba in roz).

- Sparanghelul poate sa induca urinei un miros neplacut.

- Urina este formata in proportie de 95% din apa.

- Urina cu miros dulceag este un indicator pentru diabetul zaharat.

- Fluxul mediu de urina este de aproximativ sapte secunde.

- Fluxul de urina devine mai slab odata cu inaintarea in varsta.

- Pe masura ce imbatranim, urinam mai des.

Evita sa consumi cantitati mari de lichide seara inainte de culcare pentru ca senzatia de urinare din timpul noptii sa nu iti intrerupa somnul.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o
puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog