-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cum sa ne detoxifiem mintea: o tehnica simpla, ce poate fi practicata oricand si oriunde.


Publicitate

Detoxifierea mintii este un proces extrem de important. Acesta ajuta la curatarea mintii si trupului de eventuale otravuri, care atrag dupa sine consecinte grave. Meditatia este cunoscuta si sub denumirea de „imblanzitorul mintii”, putand reduce depresia, anxietatea, facand in acelasi timp sa avem un creier perfect functional si plin de idei sanatoase!



Confortul si respiratia

Gasiti un scaun bun si asezati-va cu spatele drept. Asigurati-va ca picioarele sunt bine lipite de podea. Puneti palmele sub coapse si relaxati mainile. Priviti drept inainte si incercati sa distingeti tot ceea ce exista in incapere. Respirati adanc. Incercati sa percepeti totul: de la temperatura din camera, pana la talpile care ating podeaua.

Inspectati cu atentie corpul

Luati cateva guri de aer, dupa care concentrati-va atentia asupra pulpelor. Incercati sa le simtiti prezenta, cu ajutorul a catorva serii de respiratie. Treceti in acelasi mod catre celelalte parti ale corpului. Atentia trebuie sa cuprinda intregul organism.

Ideea principala este aceea de a scana intregul organism, cu atentie. Respirati de fiecare data cand va concentrati asupra unei parti a corpului. Aceasta este o tehnica extrem de eficienta atat pentru atentia subiectiva, cat si pentru cea obiectiva.

Fiti recunoscatori pentru ceea ce organismul imparte cu dumneavoastra.

Momentul in care decideti sa va asezati si sa va concentrati, va va readuce in memorie experiente si actiuni, pe care le-ati uitat cu trecerea timpului. In acel moment, trebuie sa ii multumiti corpului pentru lucrurile pe care vi le impartaseste. Exista momente in care atentia poate disparea pur si simplu. Incercati sa ramaneti nemiscat si sa continuati sa ramaneti in liniste. Acest discomfort nu vine de la exercitiu, ci de la subconstient. In momentul in care veti reusi sa va transpuneti in totalitate, astfel de episoade nu vor mai aparea.

De unde vin aceste ganduri?

Daca vi se intampla sa va simtiti epuizat de ganduri, cea mai buna solutie este aceea de a va separa atentia de gandire. Incercati sa va concentrati din nou pe prezent si puneti-va urmatoarea intrebare: cine decide sa aiba aceste ganduri? Daca ati avea ocazia, ati avea astfel de ganduri? Daca raspunsul este nu, atunci doar multumiti pentru ganduri si concentrati-va atentia asupra prezentului.

Folositi aceste tehnici oricand si oriunde

Aceste tehnici pot fi folosite pentru a scapa de o situatie tensionata provocata de: o intalnire, un interviu pentru un job, un examen, etc. atunci cand devenim nervosi, subconstientul devine critic, asa ca masoara, interpreteaza si judeca.

Concluzia:

Chiar daca meditati doar pentru 5 minute pe zi, acest lucru va fi benefic atat pentru mintea, cat si pentru sufletul dumneavoastra. Nu va privati de elementele bune ale vietii, ele sunt cele care va imbunatatesc starea de sanatate. Sanatatea este totul! Nu uitati ca totul tine de prezent!

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog