-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Invata de la bunica cum sa prepari otet de mere!


Publicitate

Otetul de mere este des folosit in bucatarie si nu numai. Chiar daca exista pe piata in toate magazinele, cred ca este mult mai convenabil sa ne preparam propriul otet de mere. Nu este deloc greu si este foarte sanatos.

Iata ce aveti de facut:

Ingrediente pentru 2L

  • 2 kg mere
  • apa calduta
  • 400 gr de zahar
  • 1 borcan
  • 2 sticle de 1 L

Mod de preparare

Spalati merele si indepartati partile putrede, dati-le pe razatoare si puneti-le intr-un borcan. Peste acest terci turnati apa calduta, care a fost fiarta in prealabil. La 0.50 L de apa, se adauga 0.40 kg terci de mere. La fiecare litru de apa se pun 100 gr zahar. Pastrati borcanul descoperit, la intuneric, la o temperatura de 20-30 de grade.

Pentru prima faza de fermentare, trebuie sa tineti vasul la cald, timp de 10 zile. Amestecati terciul de 3 ori pe zi, cu ajutorul unei linguri din lemn. Dupa 10 zile, puneti terciul intr-un sacut din panza rara si strecurati prin presare. Sucul obtinut, trebuie strecurat din nou, prin tifon. Masurati si puneti intr-un borcan larg la gura.

Pentru fiecare litru de suc, se mai adauga 100 gr de zahar si se amesteca pana cand se topeste.

Pentru cea de-a doua faza de fermentare veti proceda astfel: legati borcanul la gura cu un tifon, si pastrati la caldura pentru continuarea fermentarii. Fermentatia este gata atunci cand lichidul se linisteste si se limpezeste. Otetul va fi gata in 40-60 de zile.

La final, trageti cu un furtun in sticle, fara a atinge fundul. Filtrati intr-un tifon asezat deasupra palniei. Ceruiti sticlele si lasati-le intr-un loc racoros.

Asta-i tot! Ce parere aveti? Ne preparam propriul otet de mere?

Cu drag,
Alexandra Ungureanu


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog