-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Iata cum puteti pastra prospetimea florilor.


Publicitate

Florile, prietenele noastre dragi, care ne infrumuseteaza viata si ne bucura privirea ori de cate ori sunt prezente in preajma noastra. Cum facem insa sa le pastram cat mai mult alaturi de noi?

Mijloacele prin care putem mentine prospetimea florilor sunt destul de multe, incepand de la taiere si pana la spatiul de depozitare.

Daca aveti flori in gradina, este recomandat sa le taiati cat mai de dimineata si sa le puneti imediat in apa. In cazul in care transportati florile pe distante mai mari, va recomandam sa le inveliti capatul cozilor intr-un burete sau tifon umed, peste care puneti o folie din plastic, dupa care asezati-le intr-un loc racoros.

Atunci cand vine vorba de florile mai sensibile precum liliacul, trandafirul sau dalia, va recomandam sa taiati coditele direct sub apa, deoarece astfel evitati ca aerul sa patrunda in tesutul tulpinilor, blocand astfel absorbtia apei necesare prelungirii vietii plantelor. Trebuie sa taiati intotdeauna pe diagonala, nu pe grosimea tulpinii. Chiar si plantele vejtejite pot fi reinviate prin taierea lor sub apa.

In ceea ce priveste florile cu tulpina lemnosa, un rezultat foarte bun il ofera zdrobirea cu un ciocan mic a portiunii de 5-10 cm din capatul tijei. O alta metoda ar fi tratarea prin parlire sau calire la foc. Dupa taiere, pentru a dobandi o rezistenta mai mare a tulpinilor, capetele acestora trebuie trecute cateva secunde prin flacara.

Tratamentul cu apa clocotita da rezultate excelente in cazul florilor care contin latex. Metoda consta in infasurarea florilor in hartie pentru a proteja petalele si tulpinile, lasand o mica portiune din acestea afara, peste care turnati apa clocotita sau tineti 3-4 minute in apa clocotita.

O alta varianta ar fi sa adaugati in apa cateva picaturi de alcool, acid acetic, ulei de menta ori tinctura de ardei rosu. Fiecare din ele are puterea de a readuce la viata plantele dumneavoastra.

O jumatate de tableta de aspirina sau o lingura de zahar, pusa in apa, ajuta la hranirea si mentinerea prospetimii florilor. Aceste substante nu trebuie utilizate concomitent.

Simplu, nu-i asa? Acum va puteti bucura mai mult timp de prezenta florilor in casa dumneavoastra!

Bucuria unei flori poate fi masurata prin cantitatea de parfum pe care o degaja, in timp ce sufletul omului poate fi imbalsamat de mireasma unei flori. Nu uitati nicicand de puterea vindecatoare a naturii si nu uitati sa va pastrati intotdeauna sufletul inmiresmat.

Cu drag,
Alexandra Ungureanu


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog