-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Iata cateva sfaturi pentru a curata si a mentine vesela din bucatarie.


Publicitate

In zilele noaste, avand o paleta atat de variata din care putem alege vesela, cu siguranta ajungem in punctul in care nu mai stim ce sa cumparam. Dupa care, daca am ales vasele bune, nu stim cum sa le intretinem, desi avem la indemana tot felul de detergenti , care promit sa redea luciul produselor.

La cine poti apela cand nu stii ce sa alegi? Pai cine stie mai bine decat bunica? Haideti sa vedem ce sfaturi are pentru noi azi.



Vasele inoxidabile

Daca acestea au capatat cu timpul o culoare albastruie, trebuie curatate urgent cu alcool.

Vasele de bucatarie

Daca ati afumat vasul sau ati ars mancarea in el, nu este nicio problema. Solutia este sa inmuiati o carpa in otet si sa curatati cu grija.

O alta varianta este aceea de a prepara o solutie din apa rece, la care adaugati 2 linguri de sare. Turnati compozitia in vasul ars si puneti la foc. Lasati sa clocoteasca.

Vasul de lut pentru gatit

Mancarea preparata in acest vas are un gust deosebit si satisface pe deplin chiar si cele mai exigente gusturi. Datorita structurii sale specifice, inainte de folosire, vasul de lut trebuie tinut in apa circa 15 minute, dupa care il introduceti in cuptorul rece. Cresteti temperatura treptat.

Vasele din aluminiu

Le intretineti foarte usor daca le frecati cu spirt denaturat. Pentru curatare exista mai multe variante:

1. Apa cu sapun de casa si un burete foarte moale. Nu folositi niciodata bureti metalici
2. Daca au prins urme de negreala, preparati un amestec din apa cu otet sau zeama de lamaie. Puneti compozitia in vas si lasati sa fiarba timp de 10 minute.

Vasele in care se prepara sosurile calde

Este obligatoriu ca aceste vase sa aiba peretii grosi, pentru ca vasul sa nu se arda si sa fie suficient de larg, astfel incat sa se poata amesteca in el iar continutul sa scada usor.

Vasele de fonta sau de yena

Aceste vase pastreaza pentru mai mult timp mancarea calda, conservandu-i in acelasi timp gustul.
Aceste vase se curata foarte bine cu ajutorul unei cepe taiate pe jumatate si se lustruiesc cu o carpa inmuiata in ulei.

Vasul de cristal

Acesta se curata foarte bine cu ajutorul unui cartof, taiat pe jumatate.

Vasele emailate

In cazul in care ati ars mancarea, acestea trebuie curatate doar cu apa clocotita si nu cu apa rece, deoarece trecerea brusca de la fierbinte la rece face ca emailul sa plesneasca. Nu folositi bureti metalici.

Vasele din arama

Spalati-le cu apa, in care ati dizolvat in prealabil putin sapun. Le puteti intretine daca le curatati in mod regulat cu un amestec din sare umeda si otet sau cu o felie de lamaie inmuiata in sare.

Vasele din otet inoxidabil

Acestea trebuie degresate foarte bine si clatite cu apa in care s-a adaugat putin otet. Daca nu le clatiti bine sau le expuneti la temperaturi prea ridicate, acestea vor capata pete.

Are dreptate bunica?

Daca si dumneavoastra cunoasteti metode de intretinere a veselei, nu ezitati sa ne scrieti!

Cu drag,
Alexandra Ungureanu


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog