-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Sfatul bunicii pentru a scoate petele persistente!


Publicitate

Mereu m-am intrebat cum faceau bunicile noastre sa aiba fete de masa atat de albe… Cum de curand m-am confruntat cu o pata persistenta de vin, am hotarat sa ii cer parerea bunicii. Stiu ca exista detergenti care ar putea curata imediat petele, insa prefer sa folosesc totusi metode mai putin invazive, odata ce oricum suntem inconjurati de tot felul de radicali si chimicale, care ne pun in pericol sanatatea.

Iata ce sfaturi mi-a dat bunica :

1. Petele de vin rosu

La inceput, cand mi-a spus sa torn vin alb peste pata de vin rosu, am crezut ca incearca sa imi faca o gluma si m-am uitat destul de ciudat la ea, insa a continuat sa imi explice cu aceeasi blandete faptul ca trebuie sa pun putin vin alb peste dupa care sa clatesc cu apa calduta si sapun. Ce credeti ? Chiar a functionat !

2. Petele de fructe

Daca tocmai v-ati patat de fructe, camasa preferata, bunica are o solutie si pentru asta : inmuiati articolul patat in lapte, timp de cateva ore, dupa care clatiti cu apa si spalati in mod obisnuit.

3. Petele de bulion

Pot fi scoase cu amoniac sau, oricat ar parea de ciudat, cu benzina si eter. Ultimele doua substante sunt foarte inflamabile, deci aveti mare grija atunci cand le folositi ! Tesaturile de matase pot fi curatate cu ajutorul benzinei si a alcolului diluat iar materialele sintetice doar cu benzina.

4. Petele de ceara

Se inlatura suprafata groasa, cu ajutorul unui cutit, apoi se acopera locul pe o parte si pe alta, cu cate o carpa subtire din bumbac, apoi calcati cu fierul. Cea mai mare parte a cerii va fi absorbita, insa daca mai raman urme, puteti freca cu un solvent.

5. Petele de rugina

Cu totii avem anumite articole vestimentare preferate pe care nu le mai putem imbraca din simplul fapt ca le-am atins de rugina. Cu autorul solutiei bunicii, nu vom mai intampina aceasta problema.

Iata ce trebuie facut :

-spalati cu otet cald sau frecati cu ceapa cruda, dupa care puneti putin rumegus peste. De asemenea, puteti presara sare de lamaie, dupa care frecati cu o carpa curata. Si petele de rugina de pe tacamuri pot fi indepartate daca le frecati cu jumatate de ceapa.

6. Petele de cerneala

Petele de cerneala de pe covor dispar ca prin minune daca sunt frecate cu un amestec din sare si lamaie, dupa care aplicati putin lapte. La final clatiti cu apa calduta. Acum inteleg de ce covoarele bunicii erau curate desi i le patam de fiecare data cand imi faceam temele la ea. :)

7. Petele de cafea

Acestea dispar ca prin minune daca spalam obiectul patat cu apa sarata. O alta metoda este aceea de a prepara un amestec din 10 gr de glicerina si un galbenus de ou proaspat. Amestecati, pana cand obtineti o pasta omogena, dupa care frecati bine pata si clatiti cu apa rece. Puneti apoi la inmuiat in apa calduta si schimbati apa din 10 in 10 minute pana cand pata dispare.

8. Petele de dulceata, compot sau suc de fructe pot fi indepartate cu ajutorul unui burete inmuiat in apa distilata.

9. Petele galbene de pe cada sau chiuveta dispar instant daca le curatam cu ajutorul unui preparat din otet cald si sare. 

10. Petele de grasime de pe tesaturi

Se scot foarte simplu cu ajutorul a 150g de tutun amestecat cu 1 litru de apa. Se fierbe bine, dupa care, cu ajutorul unei carpe scapam de petele de grasime.

Nu stiu daca si bunicile voastre foloseau aceste trucuri, insa a mea poate face sa dispara orice pata intr-o secunda.

Ce ziceti, merita incercat ?

Cu drag,
Alexandra Ungureanu


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog