-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Iata cum ne dam seama daca uleiul de masline este contrafacut.


Publicitate

Cu siguranta ati asistat la multe discutii legate de care ulei este cel mai sanatos? In zona mediteraneana, singurul ulei cu care se gateste este cel de masline, si pe buna dreptate! Insa trebuie sa stiti cateva lucruri inainte de a cumpara ulei de masline.



Beneficiile uleiului de masline

Uleiul de masline face parte dintr-o categorie de grasimi numita grasime nesaturata. S-a demonstrat faptul ca genul acesta de grasimi va mentin arterele sanatoase si de asemenea inima.

Previne aparitia infarctului. Oamenii de stiinta au descoperit faptul ca uleiul de masline poate reduce riscul aparitiei infarctului, cu pana la 70%.

Confera sanatate oaselor. Cercetarile arata faptul ca uleiul de masline este un aliat de nadejde in cazul luptei impotriva osteoporozei, element extrem de important in cazul femeilor aflate la menopauza, deoarece atunci apare cel mai mare risc de pierdere a densitatii osoase. De aceea este recomandat ca femeile cu varsta intre 40 si 50 de ani sa gateasca si sa foloseasca cat mai mult uleiul de masline.

Reduce riscul aparitiei diabetului. Consumul de ulei de masline este mult mai bun decat o dieta cu cantitate de grasime scazuta. Cum? Uleiul de masline poate controla nivelul de zahar si poate reduce rezistenta la insulina..

Sustine sanatatea mentala! Un consum crescut de ulei de masline este asociat cu un risc scazut al aparitiei depresiei.
Ce se intampla insa daca uleiul pe care il cumparati nu va ofera toate aceste beneficii? Ce se intampla daca dumneavoastra credeati ca gatiti cu ulei de masline, insa va hraniti organismul cu altceva?

Uleiul de masline fals

Cu siguranta veti fi surprinsi sa aflati faptul ca peste 70% din uleiul de masline de pe piata nu este pur ci este amestecat cu ulei de rapita si colorat chimic.

Cum facem diferenta

Testul gustului

Exista cateva teste care pot fi facute acasa pentru depistarea puritatii uleiului. Unul din ele implica gustatul. Problema este aceea ca uleiul fals se vinde de asa mult timp, incat nici expertii nu mai pot simti diferenta.

O serie de experti au facut urmatorul test: au gustat din mai multe tipuri de ulei de masline si au ajuns sa creada ca uleiul ieftin era cel bun iar cel pur era contrafacut.

Testul frigiderului

O alta sugestie este depozitarea uleiului de masline in frigider. De ce? Pentru ca grasimile monosaturate se inchid la culoare, la temperaturi mici, ajungand chiar sa fie solide. Asa ca, daca uleiul dumneavoastra nu isi modifica consistenta sau culoarea dupa doua ore de la depozitarea in frigider, atunci aveti un ulei contrafacut.

Testul infailibil

Singura problema a acestor teste, facute acasa, este ca trebuie sa le faceti dupa ce ati cumparat deja produsul. Care este metoda cea mai buna? Cumparati produsul de la sursa potrivita.

Alte sfaturi legate de uleiul de masline

Daca nu aveti acces la o persoana cunoscuta care produce ulei de masline, iata la ce trebuie sa fiti atenti.

o Sticlele inchise la culoare pastreaza uleiul departe de oxidare. Feriti-va de plastic!
o Evitati uleiul de masline deschis la culoare
o Cautati data in care maslinele au fost culese
o Cumparati doar ulei de masline presat la rece

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog