-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Ce ne mai invata copilaria…


Publicitate

Ne mai amintim oare ce anume ne facea sa fim atat de fericiti, atunci cand eram copii? Oare de ce renuntam la acele trairi odata cu inaintarea in varsta ? Poate ca daca nu am uita de copiii din noi am ajunge sa avem o viata cu adevarat fericita.

Mai jos va prezentam 10 principii dupa care ne conduceam viata atunci cand eram copii, desi nu eram constienti de asta. Odata ajunsi maturi, constientizam prea multe lucruri, insa nu le mai punem in aplicare. Ce ziceti, mai putem pastra frumusetea copilariei?

1. Ce faceam atunci cand cadeam? Ne era oare frica sa ne mai jucam doar pentru ca am cazut in timp ce faceam asta? Asa este si in viata, de ce trebuie sa renuntam la visurile noastre doar pentru ca sunt atat de puternice incat ne doboara uneori? Eu una imi amintesc cu drag de cazaturile copilariei mele atunci cand imi privesc micile semne ramase in genunchi.

2. Copiii au intotdeauna incredere in cei din jurul lor, putem incerca sa nu ne schimbam parerea fata de toti oamenii din jur, doar pentru ca o parte din ei sunt acei copii care „ne furau jucariile”.

3. Va amintiti cand purtam masti? Da, doar la petreceri, asa ca este momentul sa fim noi si sa ne traim viata asa cum consideram, nu sa incercam sa parem ceea ce nu suntem.

4. Ce ne doream cu adevarat sa fim cand vom fi mari? Este posibil ca nevoile de atunci sa fie cele cu adevarat sincere, deoarece nu intervenisera factorii negativi care ne umbresc acum viata de zi cu zi.

5. Atunci ne era oare rusine sa cerem ajutorul cuiva, de ce acum ne-ar fi? Ce este rusinos in a recunoaste ca nu poti manageria singur, anumite situatii? De cine ne este de fapt rusine?

6. Nu ne prefaceam niciodata ca iubim sau placem pe cineva, nu inteleg de ce acum am face-o.

7. Singurul scop zilnic era acela de a rade si de a ne simti bine, asa ca este momentul sa ne intoarcem la vechile obiceiuri. De ce trebuie sa ne plangem mereu ca maine este luni, cand de fapt trebuie sa ne bucuram de fiecare zi si de fiecare moment petrecut cu oamenii dragi noua?

8. Nu ne comparam cu ceilalti copii si nici nu ne interesa ce haine poarta sau din ce familii vin, nu-i asa? Cred ca este important sa avem acelasi tip de relatii si cand suntem maturi, pentru a fi cu adevarat fericiti.

9. Imparteam cu cei din jur si asta ne facea fericiti. Imi amintesc de cate ori mancam pranzul cu copiii din fata blocului, pentru ca imi era greu sa ma despart de ei. Acum realizez ca era cea mai buna mancare din lume, doar pentru ca o imparteam cu multa dragoste.

10. Abia asteptam sa invatam ceva nou si nu ne era frica de asta, pentru ca eram convinsi ca puteam reusi. Cu aceeasi imagine trebuie sa ne incepem si la maturitate ziua deoarece nimic nu poate fi imposibil, desi asa pare la inceput.

Ce parere aveti, ne invata copilaria sa traim? Cum ne educa de fapt acei 7 ani de acasa? Trebuie doar sa nu uitam ca indiferent unde ne-ar duce viata, copilaria este acel mal la care ne intoarcem ori de cate ori ne este teama de viata matura.

Copilaria durează toata viata. Ea se intoarce mereu pentru a insufleti sectiuni mari ale vietii de adult. Poetii ne vor ajuta sa gasim copilaria vie din noi, aceasta lume permanenta, durabila, de neclintit -Gaston Bachelard

Cu drag,
Alexandra Ungureanu


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKl7xySuhfsHG-SqVoQeOyx00tJ5EKmON3x-2kRI2SWRexiZYSFJ-_OTvKKmR8EnTbAxxyK-NYMIvrrrUF_WwBrMzwh3_jUYvhivpSdVmcSVaD-NRKdCCd67R7LZLheim5fPFn1mIMIw/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog