-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Masajul in talpa va poate scapa de dureri


Publicitate

Se pare ca durerile de spate pot fi tratate prin intermediul unui masaj in talpa.

Un studiu realizat de the Iranian Journal of Nursing and Midwifery Research a scos la iveala faptul ca acest tip de masaj reduce in mod semnificativ durerile lombare.

Acest studiu a fost realizat avand ca subiecti 50 de femei si barbati asistenti, care sufereau de dureri lombare cronice. Pe o perioada de 2 saptamani, aceste persoane au fost masate timp de 40 de minute, de trei ori pe saptamana.
In plus, jumatate din acestia au facut masaj de reflexoterapie, avand ca tinta masarea anumitor puncte ce se aflau in stransa legatura cu durerile de spate. Cealalalta jumatate a primit masaj obisnuit.

La finalul studiului, persoanele care au primit masaj de reflexoterapie se simteau deja mult mai bine, in comparatie cu cealalalta parte a grupului, insa cu totii s-au simtit mai bine decat la inceputul studiului.

Acest studiu a demonstrat faptul ca durerile lombare pot fi reduse prin intermediul oricarui tip de masaj, insa se pot vedea imbunatatiri considerabile daca pacientul este tratat cu un masaj adecvat durerii.

In cadrul acestui studiu s-a demonstrat clar legatura dintre durerea de spate si sanatatea talpilor.

In talpi gasim foarte multe puncte care se afla in stransa legatura cu durerile lombare. Daca aceste puncte sunt masate, durerea si rigiditatea lombara pot fi reduse. Efectul este acelasi fie ca masajul il faceti dumneavoastra sau va este facut. Lucrul cel mai bun este acela ca rezultatele se vad dupa primul masaj.

Trebuie doar sa va rezervati 10-20 de minute pe zi sau de 2-3 ori pe saptamana, pentru a face acest masaj.

Iata cum trebuie facut masajul:


Daca sunteti incepator, trebuie sa gasiti prima oara punctul asociat coloanei vertebrale, din zona talpii. Asezati-va pe podea, incrucisati-va picioarele si luati una din talpi in mana. Legatura cu sirea spinarii o face linia localizata intre calcai si degetul mare.

Incercati sa vizualizati linia si sa localizati punctele de legatura cu zona lombara, toracica, coccis, sacrum dar si o parte a colului uterin.

Folositi-va degetul si apasati punctele din talpa, incepand dinspre calcai spre degetul mare. Acest masaj va reduce in mod eficient durerea si tensiunea lombara.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog