-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Ce spun visele dumneavoastra despre calitatea somnului


Publicitate

Dormiti suficient? Opt este cifra magica pentru a fi sanatosi si plini de energie. Daca nu reusiti sa va odihniti suficient, puteti avea cosmaruri si somn agitat.

Ce spun visele dumneavoastra despre calitatea somnului? Duce calitatea scazuta a somnului la cosmaruri? Somnul de calitate cu siguranta duce la vise frumoase.


Ce se intampla pe durata somnului?

Visele izvorasc din subconstient, insa nu stim prea multe despre acest subiect. Exista anumite corelatii si teorii legate de modul in care activitatile zilnice ne influenteaza somnul.

Ce se intampla daca nu va puteti amintii visele?

Atunci cand dormim, exista 4 etape prin care trecem, doua faze de somn usor si o a treia faza de somn profund, din care nimeni si nimic nu va poate trezi. REM este cea de-a patra faza, in care jumatate din timp visam. Aceste cicluri se repeta o data la 90 de minute.

In momentul in care reusim sa trecem prin toate aceste etape, putem ajunge sa visam si sa rememoram visele. Majoritatea oamenilor povestesc vise asemanatoare precum: cadere, zbor, dinti, plimbare. Unii oameni povestesc ca au reusit chiar sa ia parte activ la vise.

Ce reprezinta aparitia cosmarurilor?

Atunci cand o sa cresti, vei scapa de cosmaruri, aceasta este o minciuna pe care parintii ne-o spun adesea atunci cand suntem copii. Unu din doi adulti spune ca are constant cosmaruri. Exista anumite cauze asociate aparitiei cosmarurilor:

• Stres, anxietate sau frica
• Probleme emotionale
• Traume
• Medicamente
• Boli si febra
• Mesele dinaintea somnului

Stresul, Anxietatea si Frica induc cosmarurile

V-ati mutat curand dintr-un oras in altul sau dintr-o tara in alta? Ati esuat in anumite proiecte? Plangeti moartea unui membru al familiei? Toate acestea pot determina aparitia cosmarurilor.

Daca nu reusiti sa vorbiti in somn, probabil ca in viata de zi cu zi incercati sa spuneti anumite lucruri insa nu reusiti sa o faceti. Atunci apare momentul in care trebuie sa fiti atent la ceea ce visati:

• Unde sunteti?
• Ce faceti?
• Ce puteti face?
• Care este cel mai puternic simt din vis?
• Cu ce puteti face legatura din viata de zi cu zi?

Stresul, anxietatea sau frica pot persista ani la rand dupa evenimente nefericite. Exista adulti care au absolvit liceul sau facultatea cu foarte mult timp in urma, insa inca au cosmaruri legate de examene.

Inca nu este foarte clar pentru oamenii de stiinta daca aceste cosmaruri sunt atrase de anxietate sau de alte probleme din viata de zi cu zi. Studiile au aratat o legatura clara intre problemele emotionale si cosmarurile cronice!

Problemele emotionale influenteaza cosmarurile

Persoanele cu probleme emotionale in trecut, au sanse mari sa aiba cosmaruri nocturne. Adultii neincrezatori si retrasi au sanse si mai mari de a avea cosmaruri. Intr-un studiu finlandez s-a demonstrat ca 28% din aceste diagnostice de cosmaruri nocturne se datoreaza depresiei.

Persoanele cu o latura creativa dezvoltata sau ingaduitoare cu cei care le fac rau, ajung sa aiba cosmaruri cronice.
Este important sa ne exteriorizam emotiile si sa cerem ajutor, daca este necesar, altfel visele vor incepe sa exprime necesitatile, in locul nostru.

Traumele influenteaza cosmarurile

Experientele traumatizante, influenteaza extrem de tare recurenta cosmarurilor. 52% din cei diagnosticati cu cosmaruri, ajung sa aiba recurente. Acele persoane care s-au confruntat cu violenta domestica sau au supravietuit unor calamitati naturale, se plang adesea de cosmaruri.

Combinatia de trauma fizica si emotionala influenteaza foarte mult calitatea somnului si cea a viselor.

Medicamentele influenteaza cosmarurile

Medicamentele chiar influenteaza frecventa aparitiei cosmarurilor.

U.S. National Library of Medicine spune ca urmatoarele au un impact mare asupra cosmarurilor:

• Consumul mare de alcool
• Tratamentul medicamentos
• Drogurile
• Pastilele pentru somn
• Intreruperea brusca a unui anumit tratament

Daca faceti un anume tratament, intrebati medicul de specialitate cum va afecteaza acesta somnul.

Daca aveti febra, gripa sau mancati chiar inainte de a merge la culcare, va puteti astepta la aparitia cosmarurilor.

Obiceiurile sanatoase ale somnului influenteaza calitatea somnului.

De ce sa mai visam daca avem cosmaruri?

Toate visele conteaza. Visele ii ajuta pe oameni sa absoarba anumite informatii si sa isi consolideze amintirile. Institutul de Medicina Harvard a descoperit faptul ca dupa ce ati solutionat o problema si ati dormit, sunteti de zece ori mai eficient a doua zi. Rubin Naiman, expert in vise si somn spune ca „ un vis bun contribuie la sanatatea noastra psihica deoarece ne sustine sanatatea mentala si memoria” .

Iata cum puteti ajunge sa aveti obiceiuri sanatoase, in ceea ce priveste somnul:

• Pastrati un program de somn fix
• Faceti un ritual inainte de a merge la culcare
• Mergeti in pat doar cand sunteti obosit
• Folositi patul doar pentru somn
• Creati-va un mediu placut in care sa va odihniti
• Reduceti lumina inainte de culcare
• Nu trageti niciun pui de somn inainte de culcare
• Mancati si beti bine- cu ceva timp inainte de culcare
• Faceti exercitii in mod regulat- insa nu inainte de somn
• Evitati cafeina, nicotina sau alte droguri
• Evitati contactul cu ceasul atunci cand incercati sa adormiti

Daca aceste sfaturi nu sunt suficiente pentru imbunatatirea somnului dumneavoastra, este posibil sa aveti o problema destul de grava cu somnul. Cereti parerea unui medic pentru a va indruma catre tratamentul pe care trebuie sa il urmati.

Nu trebuie sa va fie frica de vise

Obiceiurile sanatoase ale somnului determina odihna si vise frumoase. Cu totii avem uneori cosmaruri, problema apare atunci cand cosmarurile devin cronice, ducand la concentrare slaba si negativitate in viata de zi cu zi. Somnul si sanatatea sunt strans legate.

Nu trebuie sa ne ferim de vise, ele ne ofera o imagine de ansamblu a vietii. Deci, ce va transmit visele?

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog