Menu Right

Responsive Full Width Ad

Populare
Populare
Articole
Facebook
Facebook

May 5, 2016

Beti cafea pe stomacul gol?

Cafeaua este bautura preferata a multor persoane la prima ora a diminetii. Si eu ma numar printre aceste persoane, asa ca nu imi imaginez cum as putea sa-mi incep altfel ziua decat in acest mod. Pe langa aceasta placere, pot spune ca acest obicei este unul extrem de sanatos.
Insa oricat ar fi cafeaua de sanatoasa, consumul pe stomacul gol nu este deloc recomandat.

Obiceiul de a bea cafea inainte de micul dejun va determina stomacul sa produca si mai mult acid clorhidric. De obicei, persoanele care sufera de gastrita, au o cantitate destul de ridicata de acid clorhidric si astfel, consumand cafea pe stomacul gol veti crea aceeasi reactie.

In plus, acidul clorhidric nu se amesteca prea bine cu mancarea, determinand aparitia problemelor digestive.

Aceste probleme determina incapacitatea proteinelor de a se decompune in stomac, rezultand in disfunctii ale colonului, balonare, voma sau chiar ducand la cancer de colon.

In momentul in care consumati cafea, nivelul de cortizon creste (hormonul responsabil cu vigilenta si atentia) fiind combinat cu un stomac gol, determinand astfel aparitia unui soc pentru organism. De asemenea, cortizonul crescut atrage pofta de mancare bogata in calorii.

Iata de ce nu este bine sa bem cafea pe stomacul gol. Nu trebuie sa consumati un mic dejun bogat pentru a bea cafea, insa asigurati-va ca ati mancat ceva inainte.

Daca veti bea in continuare cafea pe stomacul gol, in ciuda aspectelor prezentate mai sus, incercati macar sa adaugati putin lapte.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.

Responsive Full Width Ad

Copyright © 2016 Pentru Suflet, powered by Blogger.