-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Iata de ce trebuie sa beti suc de varza


Publicitate

In acest articol va punem la dispozitie 5 motive bune pentru a incepe sa consumati zilnic suc de varza. Stiati ca acest suc poate oferi o multitudine de beneficii precum: prevenirea cancerului, tratarea ulcerului, reduce colesterolul (LDL), etc.

Beneficiile sucului din varza 

1. Trateaza ulcerul

Expertii in medicina sunt de parere ca sucul din varza reprezinta un remediu sigur si eficient in tratarea ulcerului. Varza contine o sursa naturala de glutamina-L, S-metilmetioninei, gefarnat si glucozinolati, care ajuta la protejarea tractului digestiv, tratand membrana mucoasa. Conform unui studiu recent, publicat in the Western Journal of Medicine, 13 pacienti diagnosticati cu ulcer peptic, au fost tratati cu suc de varza. Acest studiu a aratat faptul ca durata de vindecare a acestor 13 pacienti a fost de 10 zile. Pacientii care au folosit terapia standard s-au vindecat in 37 de zile. Asa ca, expertii in medicina au demonstrat faptul ca sucul de varza lupta impotriva ulcerului peptic, avand in componenta ceea ce se numeste vitamina U, care previne formarea ulcerului peptic.

2. Sucul de varza previne cancerul

Este bine stiut faptul ca un consum regulat de varza poate reduce riscul aparitiei cancerului de san. Probabil ca acesta este motivul principal pentru care varza este unul din cele 14 alimente care previn cancerul. Un studiu recent, publicat in the International Journal of Cancer, spune ca un consum mare de legume, precum varza, a fost asociat cu scaderea riscului aparitiei cancerului de san. Expertii au descoperit o legatura intre scaderea aparitiei riscului de cancer la san si aceste legume: legumele crucifere de culoare verde inchis, morcovii, rosiile, ciupercile si fungii.

3. Sucul de varza reduce colesterolul LDL

Un studiu recent a scos la iveala faptul ca varza reduce colesterolul. Participantii la aceasta cercetare au consumat doua tipuri de bauturi. Bauturile contineau un amestec de legume verzi si fructe, cu sau fara brocoli si varza. La finalul studiului, expertii in medicina au descoperit faptul ca pacientilor care au consumat bautura cu broccoli si varza, li s-a redus nivelul de colesterol LDL (colesterolul cunoscut sub numele de colesterol rau). Pacientii care au consumat bautura fara varza sau brocoli, nu au observat schimbari majore.

4. Suc de varza pentru scaderea in greutate

Puteti folosi acest suc extrem de sanatos ca si adjuvant in curele de slabire. Este natural, are valoare calorica scazuta si este extrem de bun daca il utilizati in curele de slabire. Este recomandat sa consumati suc de varza in locul sucurilor din fructe. Veti pierde in greutate mult mai repede, incercati!

5. Suc de varza pentru o piele minunata

Aceasta leguma extrem de sanatoasa contine o cantitate mare de antioxidanti si fitochimicale, putand face minuni pentru pielea dumneavoastra. Varza este plina de vitamina C iar noi stim cu totii ca vitamina C este extrem de importanta in sustinerea unui ten sanatos. Expertii in medicina sunt de parere ca lipsa vitaminei C contribuie la uscarea tenului si la reducerea elasticitatii. De asemenea vitamina C este poate cea mai importanta vitamina pentru conservarea sanatatii tenului.
Varza rosie vs varza alba
Care sa fie mai buna? Cea rosie sau cea alba? Dumneavoastra ce credeti? Ei bine, orice tip de varza este buna decat deloc, insa daca aveti oportunitatea sa alegeti, alegeti-o pe cea rosie deoarece aceasta are mai multa vitamina C decat cea alba, chiar si decat portocalele!

Sucul din varza fermentata

Puteti consuma sucul din varza fermentata. Ce este acesta? Este de fapt varza lasata la murat, cu sare. Zeama de varza are prorprietati probiotice si este un aliment din top 10 alimente fermentate, responsabile cu un tranzit sanatos. Trebuie sa stiti faptul ca probioticele incep sa se formeze in varza, dupa cateva zile de la fermentare. Pentru a avea efecte anticancerigene trebuie sa fie cruda.

De ce este mai bine sa consumam sucul de varza si nu sa o mancam?

Ei bine, pentru ca sunt anumite beneficii atunci cand facem suc din legume, spre deosebire de consumarea lor sub forma de baza. Principalul factor ar fi acela ca prin intermediul sucului, toti nutrientii sunt absorbiti mult mai usor in tesut, oferindu-va energie si o digestie ca la carte, instant. Asa ca, persoanele care au probleme cu digestia, pot afla ca un consum ridicat de legume poate determina aparitia unui discomfort gastro-intestinal. Sucul indeparteaza acest discomfort si va ofera in acelasi timp toti nutrientii de care aveti nevoie.

Cum sa obtineti suc din varza

Este extrem de simplu- daca aveti un storcator puternic, trebuie sa inmuiati varza in apa calduta, in care sa puneti putin otet de mere. Acesta va curata varza si va indeparta pesticidele. Este ideal sa folositi varza organica pentru a limita expunerea la pesticid. Apoi, trebuie sa taiati varza in jumatati si sa o introduceti in storcator. Daca nu va place gustul de varza, incercati sa o combinati si cu alte legume.

Cum se face varza murata

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 3 cesti cu varza rosie data pe razatoare
  • ¾ cesti cu apa plata
  • 1 lingurita sare de mare
  • Un blender
  • Un borcan din sticla cu capac.

Instructiuni: puneti varza in blender, sarea si apa. Amestecati ingredientele astfel incat sa obtineti bucatele mici, nu piure. Puneti amestecul in borcan. Acoperiti si lasati borcanul la temperatura camerei. Dupa trei zile, trebuie sa filtrati amestecul astfel incat sa separati sucul si pulpa. Puneti sucul fermentat in frigider si consumati ½ din ceasca diluata cu o parte egala de apa.

Nota: trebuie sa fiti extrem de atent daca nu ati mai consumat alimente fermentate. Incercati sa consumati treptat deoarece pot avea efecte laxative. Puteti incepe cu o lingurita sau doua pentru a vedea exact cum va simtiti si trebuie sa fiti extrem de atenti daca aveti probleme cu glanda. Cereti parerea unui medic inainte de a incepe sa consumati un asemenea preparat.

Nu uitati sa impartasiti cu prietenii si familia.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog