-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cum puteti scapa de vitiligo


Publicitate

In termeni medicali, petele albe de la nivelul pielii se numesc vitiligo. Acestea pot aparea in orice zona a corpului, inclusiv maini, picioare, fata, buze, ochi sau gura.

Cauza exacta a acestei conditii este inca necunoscuta, insa expertii sunt de parere ca poate reprezenta o boala autoimuna, in care sistemul imunitar ataca productia celulelor de melanina.

Alte cauze care pot contribuii la aparitia acestei probleme sunt predispozitia genetica, expunerea exagerata la soare, stresul in exces si carentele de vitamina B12.

Petele albe de la nivelul pielii pot fi cauzate si de infectiile fungice precum eczemele, psoriazis sau alte probleme ale pielii.

In ceea ce priveste aceasta problema, poate fi destul de deranjanta, distrugand increderea in sine. Nu va pierdeti increderea deoarece exista remedii naturiste pe care le puteti incerca chiar la dumneavoastra acasa iar odata cu trecerea timpului poate disparea si de la sine.

Iata 10 metode prin care puteti scapa de aceasta problema.

1. Babchi

Babchi sau Psoralea corilifolia este recunoscuta a fi un remediu eficient in cazul hipopigmentarii. Compusii sai activi ajuta la reducerea petelor albe de la nivelul pielii, avand si proprietati antipsoriazice.

Instructiuni

  • inmuiati babchi-ul in suc de ghimbir si lasati-l acolo timp de 3 zile. Inlocuiti sucul zilnic. Indepartati apoi coaja prin frecarea semintelor in palma. Lasati-le la uscat, in soare, si pisati-le pana cand obtineti o pudra. Puneti un gram la o cana de lapte si consumati zilnic timp de 40 de minute. Puteti aplica aceasta pudra si in locurile cu probleme.
  • o alta varianta este aceea de a aplica ulei de babchi pe zonele cu probleme, dupa care sa va expuneti la soare timp de 15 minute (incepeti cu o perioada mai scurta pentru a verifica daca rezultatul este unul favorabil). Puteti incerca si un amestec din ulei din seminte negre si ulei babchi.

2. Ginkgo Biloba

Cercetatorii sunt de parere ca ginkgo biloba poate ajuta in tratarea vitiligo-ului deoarece are proprietati antioxidante. Aceasta planta poate ajuta la stoparea avansarii depigmentarii si induce repigmentarea.

Dozajul general este de 40 pana la 80 mg de ginko biloba, de trei ori pe zi.

3. Uleiul de cocos

Uleiul de cocos hidrateaza pielea si vindeca inflamatiile cronice. Ajuta in tratarea vitiligo deoarece sustine repigmentarea pielii. In plus, veti observa ca acest ulei are si proprietati antibacteriene si antifungice.

Nu trebuie decat sa puneti ulei de cocos pe petele albe, de doua sau trei ori pe zi.

4. Ghimbirul

Conform medicinei chinezesti, ghimbirul poate fi folosit ca remediu excelent in tratarea vitiligo. Imbunatateste circulatia sanguina si sustine productia de melanina.

Instructiuni:

  • puneti o felie de ghimbir, taiata proaspat, pe zona afectata. Lasati pana cand se usuca. Repetati o data sau de doua ori pe zi, timp de cateva saptamani, pana cand veti observa imbunatatirile.
  • puteti incerca si varianta de stoarcere a sucului dintr-o radacina de ghimbir, dupa care amestecati cu frunze de menta. Beti zilnic, cateva saptamani.

5. Cuprul

Cuprul este cunoscut pentru faptul ca ajuta la producerea de melanina.

  • puneti apa plata intr-un vas din cupru si lasati-o sa stea acolo peste noapte, la temperatura camerei (nu o bagati niciodata la frigider deoarece se pot distruge proprietatile, facand-o mai putin eficienta).
  • dimineata urmatoare, apa va fi plina cu ioni, ajutand la producerea de melanina.
  • consumati aceasta apa pe stomacul gol, in fiecare dimineata.

6. Argila rosie

Si argila rosie are un nivel crescut de cupru, putand astfel reface pigmentul, scapand de petele albe.

  • faceti un amestec din parti egale de argila rosie si suc din ghimbir.
  • aplicati pasta obtinuta pe zona afectata
  • lasati-o sa se usuce, dupa care clatiti.
  • repetati zilnic, timp de cateva luni.

7. Semintele de ridichie

Prin aplicarea unei paste din deminte de ridichie si otet, puteti scapa de petele aparute in urma acestei boli.

  • macinati 25 de grame de seminte pana cand obtineti o pudra.
  • amestecati cu doua lingurite de otet si faceti o pasta.
  • aplicati aceasta pasta pe zonele cu probleme si lasati sa actioneze timp de 30 de minute. Clatiti cu apa calduta.
  • repetati zilnic timp de cateva luni.

8. Otet de mere

Proprietatile sale antimicrobiene pot distruge fungii, raspunzatori cu aparitia petelor albe pe piele, asociate bolii vitiligo.

  • faceti un amestec din doua parti egale de otet de mere si apa. Folositi acest amestec pentru a spala zona afectata, de doua ori pe zi. Repetati aceasta procedura zilnic, timp de o luna. Petele albe isi vor schimba culoarea iar problemele vor disparea curand.
  • puteti consuma zilnic, inainte de masa, un pahar cu apa amestecata cu o lingura cu otet de mere.

9. Turmeric

Turmericul este un alt ingredient care ajuta la indepartarea petelor albe de la nivelul pielii. Un amestec din turmeric si ulei din boabe de mustar poate fi extrem de important in tratarea acestei probleme de sanatate.

  • amestecati cinci lingurite de turmeric cu 250 mililitrii de ulei din boabe de mustar. Aplicati acest amestec pe zonele cu probleme. Folositi acest remediu de doua ori pe zi, timp de un an.
  • o alta varianta ar fi sa preparati o pasta din turmeric si frunze de neem. Aplicati pe zonele cu probleme. Proprietatile antiseptice ale acestui amestec sunt extrem de imposrtante in tratarea acestei boli.

10. Neem

Neem-ul este excelent in tratarea problemelor de piele fiind excelent si in repigmentarea pielii. Atunci cand este consumat, ajuta la purificarea sangelui si imbunatateste imunitatea.

  • amestecati frunze de neem pisate cu zer pana cand obtineti o pasta. Aplicati amestecul pe zonele cu probleme si lasati sa se usuce. In cele din urma spalati si repetati zilnic timp de cateva saptamani.
  • o alta varianta este sa aplicati ulei de neem pe zona afectata, insa diluati in prealabil in apa. Puteti amesteca intr-o lingura de ulei de cocos cateva picaturi de ulei de neem, dupa care aplicati pe zonele cu probleme.
  • puteti bea suc de neem, ca supliment alimentar, timp de cateva saptamani. O alta varianta este aceea de a manca patru fruze de neem, de trei ori pe zi, inainte de mese.

Pe langa aceste remedii, trebuie sa aveti mare grija si la dieta zilnica. De exemplu, este bine sa consumati cat mai multe fructe si legume deoarece actioneaza asemeni unui agent de depigmentare.

Cum vitiligo este adesea asociat cu carenta de vitamina B12, puteti include varza, spanacul, fasolea uscata, alunele si orice alte alimente bogate in vitamina B12, acid folic sau zinc. Evitati consumul de carne rosie sau fructe de mare.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog