Menu Right

Responsive Full Width Ad

Populare
Populare
Articole
Facebook
Facebook

April 26, 2016

Au fost ingropati de vii pentru ca s-au opus demolarii bisericii lor

Un articol de Ileana Mladinoiu

Suntem in 14 aprilie, in Zhumadian, o provincie chineza din Henan, cand liderul bisericii Beitou si sotia sa au fost ingropati de vii sub daramaturi, exact in momentul cand s-a inceput demolarea cladirii.

Drama teribila s-a intamplat odata ce o firma de demolare, mandatata de un antreprenor imobiliar ce dorea sa obtina dreptul de proprietate asupra terenului, a inceput sa treaca cu buldozerele peste biserica amintita.
Atunci Li Jiangog si Ding Cuimei au incercat sa impiedice distrugerea lacasului de cult, asezandu-se in fata buldozerelor, dar au fost impinsi intr-o groapa si acoperiti de moloz.

Potrivit China Aid, o organizatie internationala de aparare a drepturilor crestinilor cu sediul in SUA, un membru al echipei de demolare l-a auzit pe seful acesteia spunand: “ingropati-i de vii, eu voi fi responsabil de vietile lor”.

Din fericire, pastorul Li a supravietuit, croindu-si drum printre moloz, dar Ding Cuimei a murit sufocata sub ruinele bisericii, inainte de a putea fi salvata.

Cei doi faptasi ai echipei de demolare au fost retinuti de autoritatile locale, urmare a presiunii mediatice.

“Daramarea (cladirii) si ingroparea de vie a lui Ding Cuimei, o femeie crestina linistita si devotata, au fost un act crud, ucigaș”, a declarat Bob Fu, presedintele China Aid.

Poate ca moartea lui Ding Cuimei va face ca Guvernul comunist chinez sa stopeze campania declansata impotriva comunitatii crestine. 

In ultimul timp, in China, mii de cruci au fost date jos de pe biserici si cladiri religioase, iar oamenii care incearca sa se opuna fenomenului sunt arestati.

Responsive Full Width Ad

Copyright © 2016 Pentru Suflet, powered by Blogger.