-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

5 dezavantaje ale “excesului” de frumusete dovedite stiintific


Publicitate

Un articol de Ileana Mladinoiu

“Frumusetea confera avantaje pe tot parcursul vietii, incepand cu perioada scolara si ajungand pana la cariera profesionala. In plus, are efect cumulativ, veti deveni mai increzatori, veti avea convingeri pozitive si mai multe oportunitati de a va demonstra competentele” (Lisa Slattery Walker, psiholog).

Inteleg din citat ca un aspect fizic atragator are mari sanse sa ne ajute in viata, insa, in acelasi timp, ma intreb, nu prezinta si dezavantaje?

Psihologii Lisa Slattery Walker (din care am citat) si Tonya Frevert de la Universitatea Carolina de Nord, analizand cu atentie informatii adunate timp de mai multe decenii, au ajuns la concluzii surprinzatoare.

Psihologia obisnuita asociaza frumusetea altor atribute morale. Subconstientul nostru presupune ca o fiinta frumoasa este dotata si cu alte calitati.

Referindu-se la domeniul educatiei, pe baza unui sondaj al notelor date de catre profesori, Walker si Frevert subliniaza abundenta lucrarilor academice relevand ca elevii mai aspectosi sunt mai competenti si inteligenti.

In domeniul profesional, infatisarea fizica poate sa aduca averi. In fata unor lucruri egale, vor castiga mai mult oamenii considerati mai atragatori si tot ei vor fi cei care vor urca in ierarhie.

Potrivit Walker, si in fata instantei un chip frumos face diferenta. Acuzatii de acest gen vor atrage pedepse mai usoare, ba chiar pot scapa de condamnare.

Trecem la lucruri concrete, la prezentarea celor 5 efecte negative ale frumusetii in exces. Iata-le!

1.Sexismul

Barbatii atragatori sunt lejer considerati cei mai buni lideri. Prejudecatile sexiste opereaza frecvent impotriva femeilor seducatoare. Putin probabil ca ele sa ocupe functii la nivel inalt ce necesita autoritate.

2.Gelozia

Cei doi psihologi, Frevert si Walker, scot in evidenta un studiu ce arata ca atunci cand cineva sustine un interviu pentru angajare in fata unei persoane de acelasi sex, aceasta poate fi mai putin tentata sa-l accepte, in momentul in care va considera ca o depaseste ca frumusete fizica.

3.Parerea medicala gresita

Si mai ingrijorator este faptul ca nu veti beneficia de ingrijiri medicale de calitate. Parerea ca un om care arata bine este si santos va face sa nu fie luat in serios de medici.

4.Singuratatea

Un barbat, o femeie debordand de frumusete pot trai intr-o lume solitara. Adevarat, ei exercita asupra lumii o atractivitate puternica, insa multi cred ca nu se pot apropia de ea, dupa cum explica Frevert.

Incepand cu 1975, un studiu constata ca barbatii au tendinta sa se indeparteze pe strada de o femeie frumoasa cu care se incruciseaza. Am putea interpreta “gestul” ca semn de respect sau ca lipsa de curaj?

S-a demonstrat apoi ca multe persoane de pe site-urile de intalniri, al caror profil este foarte placut ochiului, nu au sansa sa dezvolte o relatie, nici macar sa se cunoasca in realitate, printr-un prim rendez-vous, fiindca pretendentii se simt intimidati.

5.Stresul

In cele din urma, a te concentra doar pe aspectul fizic poate fi vazut ca factor de stres. Obsesia frumusetii de zeu/zeita impiedica interactiunile cu semenii tai.

Asadar, dragilor, frumusetea nu garanteaza nimanui fericirea (cu toate ca este utila). Se poate intoarce impotriva oricui, cand nici nu ganditi. Valorificati frumusetea interioara! Sau combinati-o cu cea exterioara. Ar fi ideal!


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKl7xySuhfsHG-SqVoQeOyx00tJ5EKmON3x-2kRI2SWRexiZYSFJ-_OTvKKmR8EnTbAxxyK-NYMIvrrrUF_WwBrMzwh3_jUYvhivpSdVmcSVaD-NRKdCCd67R7LZLheim5fPFn1mIMIw/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog