-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Totul despre blesteme: pot actiona ele chiar si atunci cand victima nu crede in ele?


Publicitate

Un blestem este o conjurare scrisa sau orala care urmareste sa aduca asupra dusmanului suferinta si moarte, sau sa pedepseasca nerespectarea unui tabu, sau pentru a-l distruge pe cel care face rau sau pe rudele sale. Ultimul tip, de obicei aruncat de cel sarac asupra celui puternic si adesea ultimul refugiu al celor maltratati, presupune existenta unei morale universale sau a unei balante karmice; crima va fi pedepsita, poate dupa mai multe generatii.

Blestemul preventiv urmareste sa previna anumite actiuni prin frica de consecinte. Jefuieste mormantul unui faraon si vei fi lovit. Atinge capul regelui si vei muri. Ignora o bula papala si vei fi anatemizat. Mananca porc si vei fi blestemat. Culca-te cu cine nu trebuie si vei merge in iad (pe vremuri) sau vei lua SIDA (modern)! Acest tip de blestem sau tabu este un act mai mult social decat magic, desi pot fi invocate puteri supranaturale pentru a-i spori puterea, in credinta ca efectele unei legi divine vor savarsi dreptatea profetita.

Blestemele pot fi aruncate in secret: cu o privire rea sau prin aratare cu degetul; prin cuvantul spus sau scris – anatema -; prin trimiterea unui obiect care poarta blestemul; sau printr-un ritual magic, cum ar fi arderea sau injunghierea unei imagini a victimei. De obicei, aceste imagini sunt papusi din ceara sau lemn in care se afla bucati de unghii ale victimei, par sau saliva. Astazi s-ar putea sa fie suficient sa se aseze sapte lumanari negre pe o fotografie a victimei, care sa arda sapte minute sau sapte zile la rand.

Unii sustin ca blestemul este eficient doar daca victima stie sau crede in el. Tot asa cum un om suferind de cancer care se astepta sa moara va muri mai curand decat unul care se lupta cu boala, tot asa se spune ca o persoana blestemata moare doar pentru ca a pierdut orice speranta. Inconstientul inspaimantat distruge constientul, mai ales daca este vorba si de o constiinta vinovata. Un blestem poate actiona insa chiar atunci cand victima ori nu stie, ori nu crede in blesteme. Totusi, daca nu exista niciun sentiment de vinovatie, inconstientul va respinge atacul.

In alte cazuri, blestemul pare a fi nespecific vreunui individ anume si loveste pe oricine intra in contact cu obiectul sau locul supus unor farmece, sau care este nascut intr-o familie blestemata. Mai exista si multe istorisiri despre masini cu ghinion si nave care aduc ghinion sau dezastre celor care au legatura cu ele. Aceste intamplari nu pot fi trecute cu vederea – doar daca, bineinteles, nu preferi pur si simplu sa le negi pentru ca nu vrei sa infrunti o realitate neplacuta. Si acesta este tot un blestem.

In Orient, oamenii vorbesc nu atat despre blesteme, cat despre karma, care inseamna ca, orice ai face sau chiar ai gandi, are un efect pozitiv sau negativ si ca nu poti scapa nicicum de consecintele actiunilor tale – mai ales atunci cand nici nu-ti dai seama de ele. Lipsa constiintei de sine este un blestem…

Sursa: almeea.ro


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog