-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Noile descoperiri au demonstrat ca durerile fizice sunt in stransa legatura cu stresul emotional si traumele


Publicitate

Noile studii au aratat faptul ca sursa durerilor cronice poate fi stresul si trauma emotionala, nu o avectiune fizica. Durerile cronice se caracterizeaza prin dureri fizice care dureaza mai mult decat in mod obisnuit sau rani care se vindeca mai greu decat in mod normal. Persoanele care sufera de stres post-traumatic sunt expusi celui mai mare risc.

Cu siguranta sunteti constient de faptul ca stresul poate duce la probleme fizice precum, dureri de cap, dureri stomacale si colon iritabil. Ceea ce probabil nu realizati este faptul ca poate cauza si alte probleme fizice si dureri cronice. O conditie a acestei disfunctii este principiul urmator: cu cat persoana este mai stresata, cu atat este mai tensionata.

Cercetatorii au incercat ani la randul sa studieze legatura dintre minte si corp, dintre emotii si sanatate, in general. Acestia au observat faptul ca intre 15-30% dintre pacientii diagnosticati cu boli cronice sufera si de SSPT(Sindrom de stres post-traumatic).
Trauma apare in momentul in care „ abilitatea de a depasi o problema devine coplesitoare”, spune Peter Levine, expert in traumatologie. Anumiti experti nu sunt de acord cu aceasta definitie a traumei insa pot spune ca trauma induce simptome psihologice precum ameteala, dureri si cosmaruri.

"Trauma a fost strans legata de conditiile care induc durerea cronica” spune Maggie Phillips, autorul cartii Reversing Chronic Pain. Si cum sistemul nostru nervos este extrem de solicitat in timpul unei traume, poate fi destul de dificila recuperarea.

"Cercetarile au aratat faptul ca, in conditii obisnuite, multi oameni traumatizati, inclusiv victimele violulrilor, femeile maltratate si copiii abuzati, au o imbunatatire destul de favorabila”, spune Dr. Bessel van der Kolk, un renumit expert in traumatologie. „Persoanele care nu reactioneaza bine la stres, se pot simtii ca si cum ar fii traumatizati in permanenta.”

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKl7xySuhfsHG-SqVoQeOyx00tJ5EKmON3x-2kRI2SWRexiZYSFJ-_OTvKKmR8EnTbAxxyK-NYMIvrrrUF_WwBrMzwh3_jUYvhivpSdVmcSVaD-NRKdCCd67R7LZLheim5fPFn1mIMIw/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog