-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

5 Lucruri pe care sociopatii si narcisistii le spun pentru a va scoate din minti!


Publicitate

In momentul in care auziti termenul „psihopat” probabil ca il aveti in minte pe Hannibal Lecter sau pe Ion Rimaru insa, majoritatea psihopatilor nu sunt violenti. Se intampla chiar sa para extrem de altruisti si inocenti la prima vedere.

Asa cum este descris in cartea Psychopath Free, psihopatii sunt principalii pradatori sociali. Fara a avea vreo constiinta, isi pot folosi sarmul si manipularea pentru a obtine ceea ce isi doresc de la cei din jur- fie ca sunt membrii din familie, prieteni,rude, colegi sau chiar politicieni. Partea cea mai proasta este ca isi pot modifica personalitatea astfel incat sa ajunga exact persoana pe care v-o doriti in jurul dumneavoastra si le iese foarte bine.



Insa, in momentul in care nu le mai aduceti niciun beneficiu, incepe comportamentul nebun. Va prezentam mai jos cateva fraze pe care le auziti cu siguranta de la un psihopat care incearca sa va puneti sub semnul intrebarii sanatatea mentala:

1. “Exagerezi cu analizatul lucrurilor.”

Cu siguranta exista oameni care sunt mult prea atenti la detalii insa in ceea ce ii priveste pe psihopati, cu siguranta dumneavoastra sunteti cel care are dreptate. Fac lucrurile astfel incat sa credeti ca sunteti paranoic iar in momentul in care ii luati la intrebari, va acuza de faptul ca exagerati. Dupa care, la o luna diferenta va dati seama ca aveati dreptate in ceea ce gandiserati. Psihopatii incearca sa va distruga intuitia, facandu-va sa pareti asemeni unor detectivi nebuni.

2. “Urasc dramele.”

Si totusi veti ajunge sa observati ca exista mai multa drama in jurul lor decat in jurul oricarei persoane pe care o cunoasteti. La inceput, psihopatii va vor idolatriza insa, pentru ca se satura foarte repede, nu va dura prea mult. Sunt mincinosi patologici, fatarnici si victime eterne. Dupa nu foarte mult timp, aceste lucruri incep sa iese la iveala, cauzandu-va o confuzie gratuita. Ori de cate ori aduceti in discutie problemele si grijile dumneavoastra, vor spune ca faceti o drama si va vor face sa va simtiti vinovat pentru simplul fapt ca ripostati la comportamentul lor.

3. “Esti mult prea sensibil. ”

Psihopatii sunt buni manufacturieri de sentimente. Dupa ce va flateaza zilnic cu complimente si mesaje inaltatoare, ajung sa nu va mai bage in seama o perioada buna, asteptand ca dumneavoastra sa reactionati. Cand ajungeti sa spuneti ceva, va vor acuza de faptul ca sunteti prea sensibil sau neajutorat. Va vor insulta, critica (de obicei prin glume) si vor ridica mingea la fileu pana cand va vor determina sa ripostati. Apoi, se folosesc de propriile dumneavoastra argumente pentru a ava face sa pareti nebun.

4. “Nu m-ai inteles.”

Cu siguranta in cupluri exista si neintelegeri insa, in ceea ce ii priveste pe psihopati, vor spune cu siguranta lucruri care stiu ca va provoaca. Apoi, atunci cand reactionati, vor intoarce totul impotriva dumneavoastra si va vor acuza ca nu ati inteles bine. de cele mai multe ori chiar neaga ceea ce au spus. Ideea principala este ca dumneavoastra ati inteles cu siguranta ceea ce au spus insa, ei incearca sa va faca sa aveti dubii in ceea ce priveste sanatatea dumneavoastra mentala.

5. “Esti nebun/bipolar/gelos/indragostit de mine.”

Aceste acuze vi se aduc in momentul in care lucrurile avanseaza mult prea repede. Conform psihopatilor, toti fostii lor fie ei iubiti, colegi sau prieteni, sunt bipolari,gelosi sau indragostiti de ei. In acel moment totul incepe sa devina destul de ciudat deoarece va dati seama ca acei oameni va semanau in multe privinte si totusi erau caracterizati prin aceste apelative. Apoi, incep sa faca acelasi lucru si cu dumneavoastra.

Singura metoda de a scapa de acesti oameni este sa nu mai intrati in contact cu ei. Adica fara mesaje, fara telefoane si cu siguranta fara prietenie pe Facebook! Altfel, puteti fi sigur ca vor face orice sa va determine sa credeti ca sunteti nebun. Vestea buna este ca atunci cand ei incearca sa va indoiti de intuitia dumneavoastra inseamna ca le este teama de acea situatie. Psihopatii incearca sa ii distruga din punct de vedere psihologic, pe toti cei cu care intra in contact. Asa ca, atunci cand incep sa se joace cu mintea dumneavoastra, este oarecum un tribut indirect adus capacitatii dumneavoastra intelectuale de a depista faptul ca ceva este in neregula cu acea persoana.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog