-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Studiile au demonstrat, experientele, nu lucrurile materiale, ii fac pe oameni sa fie fericiti!


Publicitate

Fericirea- oare izvoraste din amintirile pe care le strangem sau din bunurile pe care le acumulam?

In timp ce majoritatea oamenilor au deja raspunsul la aceasta intrebare, un numar surprinzator de mare inca isi cumpara ultimele gadgeturi si noile tendinte in materie de vestimentatie, crezand ca acestea ii vor face fericiti.

STUDIILE AU DEMONSTRAT, EXPERIENTELE SI NU LUCRURILE SUNT CELE CARE II FAC PE OAMENI FERICITI!



Economistii cred ca oamenii isi cheltuie economiile pe obiecte si nu pe experiente deoarece considera ca acestea au o valoare mai mare si vor rezista mai mult timp. In mod logic, este corect- o experienta dureaza mai putin decat un obiect asa ca, majoritatea oamenilor investesc banii munciti din greu in lucruri care au valoare pe o perioada mai lunga de timp.

Un nou studiu, publicat in the Journal of Positive Psychology, a scos la iveala faptul ca experientele si nu obiectele ii fac pe oameni mai fericiti, distrugand cu totul aceasta logica invechita. Considerand obiectele materiale mai valoroase, deoarece sunt tangibile si folositoare, ne vom obisnui cu ele in decursul timpului si astfel, isi vor pierde valoarea.

Pe de alta parte, este posibil sa nu recunoastem imediat valoarea unei experiente ci doar atunci cand privim in urma si retraim amintirile pe care ni le-a lasat, astfel devenind o parte din noi. Putem impartasi mai multe cu cei care au aceleasi experiente, nu aceleasi masini sau televizoare cu ecrane plate.

In studiul prezentat mai sus, Ryan Howell, profesor de psihologie a urmarit persoane inainte si dupa ce au facut cumparaturi. El a ajuns la urmatoarea concluzie:

“ Inainte de a achizitiona, subiectii spuneau ca o experienta de viata i-ar face mai fericiti insa un obiect material reprezinta o investitie financiara mai plauzibila.”

Atunci cand purtati o discutie cu cineva, ce va leaga? Noul iPhone pe care doar ce l-ati achizitionat sau calatoriile in care ati fost impreuna, care v-au sudat si v-au schimbat viata?

Dr. Thomas Gilovich, profesor de psihologie la Universitatea Cornell, explica de ce ne simtim mai fericiti in urma experientelor decat in urma achizitionarii unor obiecte care nu ne sunt necesare realmente:

“Experientele personale ne reprezinta cu adevarat si nu bunurile materiale” spune Gilovich. “Va pot placea foarte mult bunurile materiale. Chiar puteti crede ca o parte a identitatii dumneavoastra este conectata de acele obiecte insa vor ramane mereu separate de fiinta dumneavoastra. In schimb, experientele sunt parte din dumneavoastra. Noi suntem suma totala a experientelor noastre.”

La finalul zilelor noastre, nu ne vom aminti in cate case am locuit, cate masini am condus sau cati bani am depus la banca. Ne vom aminti de oamenii care ne-au atins inimile, cu care am impartasit experiente care ne-au schimbat pentru totdeauna si ne vom aminti de minunatele locuri pe care le-am vizitat.

Poate ca aveti tendinta de a va compara cu altii care par sa aiba mai multe bunuri materiale decat aveti dumneavoastra si chiar sa fiti gelosi insa amintiti-va ca in acest fel nu dumneavoastra detineti obiectele, ajung ele sa va stapaneasca. Fiecare obiect scump pe care il cumparati reprezinta datorii mari pe care trebuie sa le achitati, determinand aparitia stresului si nervozitatii. Cu siguranta si calatoriile costa dar ramaneti cu amintiri si poate noi prieteni, in schimbul lor.

Pe scurt, bunurile materiale ne cladesc ego-ul insa experientele ne formeaza caracterul. Care din cele doua va suna mai atragator si credeti ca v-ar face mai fericiti?

Data viitoare cand primiti salariul, inainte de a cumpara cine stie ce obiect care sta in casa cu un strat gros de praf, ganditi-va pe ce v-ar placea sa se duca banii dumneavoastra. O experienta se aseaza in inima dumneavoastra pentru toata viata, va va face sa va simtiti mai conectat cu propria persoana si cu altii si ce este cel mai imortant, va face fericiti! Cu totii meritam sa fim fericiti iar acum putem demonstra si de unde vine, speram ca din ce in ce mai multi oameni sa se grabeasca spre o sesiune de parasutism sau catre excursii in diferite tari ori chiar spre orele de arta la care au vrut dintotdeauna sa asiste. 

Amintiti-va ca nu puteti da timpul in urma pentru a inlocui alegerie facute asa ca, incepeti sa traiti si faceti tot ceea ce va face fericiti!

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog