-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Sase metode prin care puteti scapa de dopurile din urechi chiar acasa.


Publicitate

Urechile noastre produc un ulei sub forma de ceara care mai este numit si clei. Acesta ajuta la lubrifierea naturala a urechii. 

Rolul acestui clei este acela de a impiedica aparitia oricarei afectiuni din aceasta zona sensibila, cauzata de bacterii sau alte organisme.

Insa, daca se depune in cantitati foarte mari, poate deveni iritanta si deranjanta, putand duce la simptome precum mancarimi, ameteala, pierderi ale auzului sau senzatia ca avem ceva in ureche.

Sursa


Acest lucru se intampla datorita obstructionarii canalului urechii. Chiar daca aceasta substanta se curata in mod natural, simtim nevoia sa o curatam periodic si sa eliminam cantitatea in exces.

Folosirea betisoarelor din bumbac au efectul invers. Aceasta practica nu face decat sa impinga si mai tare cantitatea de ceara, pe canal, acumulandu-se in exces si ducand la aparitia obstructiei.

Luati in calcul si faptul ca daca folositi casti sau betisoare pentru urechi, in exces, puteti spori depozitul excesiv de ceara in canalul urechii.

In cazul formarii unui dop, puteti avea simptome precum:

  • Furnicaturi in urechi
  • Probleme auditive
  • Ameteala
  • Senzatia de a avea ceva in ureche
  • Zgomote in urechi
  • Mancarimi pe canalul urechii
  • Scurgeri pe canalul auditiv

Pentru a preveni toate aceste simptome trebuie sa va curatati urechile cu regularitate, evitand acmularea.

Noi va oferim aceste remedii naturiste pentru eliminara excesului de ceara:

Apa oxigenata

Amestecati peroxid de hidrogen 3% si apa in parti egale si puneti cateva picaturi in urechi. Pentru a-i permite solutiei sa patrunda cat mai bine pe canale, scuturati capul de cateva ori dupa picurare. Dupa cateva minute intoarceti capul pe cealalalta parte pentru a drena.

Uleiul de masline

Acest ulei este o alta varianta naturista de inmuiere a dopurilor de ceara. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa puneti doua sau trei picaturi de ulei de masline in ureche dupa care asezati-va si dormiti pe cealalalta parte. Faceti acest tratament 3 sau 4 nopti la rand.

Ulei de Parafina

Uleiul de parafina este extrem de eficient in cazul indepartarii dopurilor de ceara si il puteti gasi in orice farmacie. Incalziti doua sau trei linguri de ulei de parafina la flacara unei lumanari si puneti cateva picaturi in ureche.
Incercati sa stati nemiscat/a timp de cateva minute si clatiti cu apa calduta. Pentru a dizolva complet ceara, repetati procedura 3 zile la rand.

Solutie salina

Aceasta este o alta modalitate eficienta de a indeparta ceara. Imbibati o discheta din bumbac in aceasta solutie: dizolvati o lingurita de sare in ½ ceasca de apa (100 ml).

Puneti capul pe o parte pentru a permite picaturilor sa patrunda cat mai bine in ureche. Asteptati cateva minute dupa care intoarceti capul pe partea cealalalta pentru a-i permite solutiei sa dreneze. Va puteti folosi de un servetel.

Solutie din otet si alcool

Puneti parti egale de otet si alcool sanitar intr-un bol. Imbibati o discheta din bumbac si folositi pentru a picura cateva picaturi in fiecare ureche.

Glicerina

Acest produs naturist poate fi achizitionat din orice farmacie. Este extrem de eficient in indepartarea dopurilor de ceara. Pentru efecte cat mai bune puneti cate 4 picaturi, in fiecare ureche, de trei ori pe zi.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog